Incepe Gaudeamus

O noua editie a Targului International de Carte Gaudeamus incepe la Romexpo Bucuresti
 

<p>

Iubitorii de carte vor avea parte, la noua editie a targului, de mari reduceri la carti, dar si de intalniri cu autori consacrati.

Invitat special al evenimentului este autorul francez Pascal Bruckner, care le va vorbi fanilor sambata, incepand cu ora 11.00.

Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei, Adrian Cioroianu, Tudor Octavian, Ligia Pop si Margareta Paslaru sunt doar cativa dintre autorii pe care cititorii ii vor intalni la standul Editurii Curtea Veche. La editura Humanitas vor veni Daniel Morar, Dan. C. Mihailescu, Dan Tapalaga, Radu Paraschivescu, Gabriel Liiceanu, Andi Moisescu, Andrei Plesu, in timp ce la Litera printre invitati se vor numara Ion Caramitru, Theodor Paleologu si Maia Morgenstern.

Targul inaugureaza in acest an o noua sectiune dedicata agentilor literari care activeaza pe piata internationala de carte: o oportunitate pentru autorii, editorii dar si traducatorii si agentii literari din Romania de a se intalni fata in fata, la Bucuresti, cu reprezentanti ai unor importante agentii literare straine.

De asemenea, organizatorii au initiat, in acest an, un proiect de readucere in atentie a editurilor disparute in ultimii ani din peisajul editorial romanesc, care detin inca, in mod direct sau prin reprezentanti legali, un fond de carte comercializabil. Aceste edituri vor putea fi reprezentate de catre detinatorii legali ai fondului lor de carte in cadrul unui stand comun acordat gratuit.

In cadrul evenimentului, va avea loc si expozitia de fotografie “Istoria imaginara a cartii si a scrisului".

Targul International de Carte Gaudeamus are loc pana duminica, intre orele 10.00 si 20.00. Intrarea se face pe baza unui bilet de 5 lei pe zi sau a unui abonament de 10 lei pe toata perioada targului. Elevii, studentii, cadrele didactice, jurnalistii, pensionarii si membrii uniunilor de creatie vor avea acces gratuit, pe baza legitimatiei.

</p>

Vote it up
295
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza