Incepe Festivalul International de Film Bucuresti 2013

Azi, 15 aprilie, incepe cea de-a 9-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti
 

<p>

Prezentata in premiera mondiala in competitia de la Cannes 2012, productia daneza Jagten / Vanatoarea va fi proiectata in avanpremiera in Romania la ora 19.00, la Cinema Studio. Laureat la Cannes cu premiul pentru „Cel mai bun actor” (Mads Mikkelsen), Jagten reprezinta unul dintre cele mai titrate filme europene ale anului trecut, cariera sa internationala culminand cu premiul pentru „Cel mai bun scenariu” la Premiile Academiei Europene de Film.

Tot in cadrul Galei de Deschidere, domnul Victor Rebengiuc va primi Premiul de Excelenta acordat de festival si inmanat de Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei, sub al carui Inalt Patronaj se desfasoara Festivalul International de Film Bucuresti din 2009.

Sambata, 20 aprilie, ora 19.00, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, in prezenta actorului, se va proiecta Niki Ardelean, colonel in rezerva (regia Lucian Pintilie), de la a carui premiera se implinesc 10 ani.

Victor Rebengiuc a debutat in cinema in 1956. De-a lungul carierei sale cinematografice a jucat in 48 de filme, printre care Padurea spinzuratilor (regia Liviu Ciulei), De ce trag clopotele, Mitica? (regia Lucian Pintilie), Morometii (regia Stere Gulea), Balanta (regia Lucian Pintilie), Cel mai iubit dintre pamanteni (regia Serban Marinescu), Terminus Paradis (regia Lucian Pintilie), Niki Ardelean, colonel in rezerva (regia Lucian Pintilie) sau Medalia de onoare (regia Calin Peter Netzer).

In cadrul Galei de Inchidere, care va avea loc duminica, 21 aprilie, ora 19.00, la Cinema Studio, Festivalul International de Film Bucuresti va mai acorda doua Premii de Excelenta – doamnei Elisabeta Bostan si domnului Mircea Diaconu. In zilele de sambata, 20 aprilie si duminica, 21 aprilie, la NCRR, se vor proiecta clasicele Veronica (1972), Zambet de soare (1988), Campioana (1990) si Secretul armei secrete (regia Alexandru Tatos, 1988).

Cea de-a 9-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti, cel mai vechi festival competitiv din Capitala destinat exclusiv filmului de lungmetraj, are loc in perioada 15-21 aprilie 2013, la Cinema Studio, NCRR - Studioul Horia Bernea si sala Elvira Popescu.

Festivalul International de Film Bucuresti este organizat de Fundatia Culturala CHARTA cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC) si al Insitutului Cultural Roman (ICR).

Fiecare zi de festival se incheie cu petreceri in Control, clubul oficial al festivalului. Accesul este liber. Va asteptam.

</p>

Vote it up
193
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza