Incepe Bookfest Iasi, editia 2014

A doua editie a Salonului de Carte Bookfest Iasi va avea loc intre 3 si 5 octombrie in Sala Pasilor Pierduti a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza"
 

Cititorii vor putea gasi intr-un singur loc cartile invitatilor Festivalului de Literatura si Traducere Iasi (FILIT), de la traducerile unor scriitori cu renume international, la cele mai recente volume ale autorilor din Romania. 

Printre invitatii internationali ai FILIT se numara David Lodge, ale carui numeroase romane au fost publicate la editura Polirom si pe care le puteti gasi in standul Polirom de la Bookfest. Printre volumele care l-au consacrat drept unul dintre clasicii contemporani ai literaturii britanice se numara Schimb de dame, Meserie! si Ce mica-i lumea!, Terapia, Muzeul Britanic s-a daramat, Vesti din Paradis sau Cat sa-ntindem coarda?. In cadrul Bookfest, la standul editurii Polirom, va fi disponibil si romanul Copiii arborelui de jacaranda semnat de scriitoarea Sahar Delijani, originara din Iran, care se va intalni cu cititorii pe 4 octombrie.
 
Laureata Premiului Nobel Herta Muller, una dintre cele mai apreciate scriitoare de limba germana la ora actuala, se va intalni cu publicul la FILIT Iasi iar cartile sale, aparute in romaneste la editura Humanitas, se vor regasi la standul Humanitas din cadrul Salonului de Carte, intre 3 si 5 octombrie. Si Care Santos, indragita autoare de origine spaniola, revine in Romania la invitatia FILIT. Cartile scriitoarei sunt traduse in peste 20 de tari, iar in 2014 aceasta a primit cel mai important premiu literar catalan, Premio Ramon Llull. La standul editurii Humanitas, cititorii vor putea gasi volumele Aerul pe care il respiri si Incaperi ferecate.
 
Romain Puertolas, autorul bestsellerului international Extraordinarul voiaj al unui fakir care a ramas blocat intr-un dulap Ikea se va intalni cu publicul din Iasi.  Romanul i-a adus recunoasterea internationala, un succes atat de public, cat si de critica, fiind tradus in 36 de limbi. Cititorii pot gasi volumul publicat de Baroque Books & Arts in cadrul salonului Bookfest Iasi, la standul Curtea Veche Publishing. Tot aici vor putea fi gasite si cartile autoarei germane Monika Peetz, Doamnele de marti si Sapte zile fara, considerate o revelatie a literaturii contemporane. Doamnele de marti, romanul ei de debut, s-a vandut in Germania in 800.000 de exemplare in doar 6 luni. 
 
Oferta salonului este completata de cartile scriitorilor romani invitati in cadrul festivalului: Mircea Cartarescu (ale carui carti pot fi gasite in standul Humanitas), Norman Manea (Polirom), Emil Brumaru (Humanitas si Polirom) si Bogdan Suceava (Polirom), alaturi de scriitori din noua generatie precum Matei Florian (Si Hams si Regretel, Baiuteii, editura Polirom), Simona Sora (Hotel Universal, Seinfeld si sora lui Nabokov, Polirom), Adina Rosetti (Deadline, Domnisoara Poimaine si joaca de-a Timpul, Curtea Veche Publishing), Andrei Ruse (Zaraza, roman aparut recent la editura Polirom). 
 
FILIT Iasi aduce in discutie si importanta traducerii ca act cultural. Numerosi traducatori de top - precum Irina Horea (Hobbitul, seria Stapanul Inelelor) si Antoaneta Olteanu - sunt invitati in cadrul festivalului, iar textele lor, care au delectat de-a lungul anilor milioane de cititori romani, se vor gasi la Bookfest. 
 
Accesul publicului va fi gratuit la toate evenimentele din cadrul Bookfest, precum si la proiectiile din cadrul Cinematografului de arta Bookfest. Programul zilnic de vizitare va fi 10:00-20:00. Inspectoratul Scolar Judetean a anuntat ca vineri va fi zi libera pentru elevii din Iasi, care au astfel sansa sa participe la Salonul de carte Bookfest, dar si la alte manifestari FILIT.
 
Puteti urmari programul complet al FILIT pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filit.iasi  si pe site-ul festivalului, www.filit-iasi.ro
Vote it up
238
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza