Incep inscrierile la gradinite

In mai putin de o luna, pe 2 aprilie, se deschide sesiunea de inscrieri la gradinite. Prioritate au copiii deja inscrisi
<p>Inscrierea copiilor la gradinita se va face in perioada 2-31 mai, iar reinscrierea pentru copiii care au frecventat gradinita in anul scolar 2010-2011 se va face in perioada 4-21 aprilie.
Potrivit Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), cererile de inscriere vor fi discutate si aprobate in cadrul Consiliului de Administratie al fiecarei gradinite in perioada 31 mai - 10 iunie, iar afisarea listelor cuprinzand cererile aprobate dar si cele respinse va avea loc in data de 11 iunie in loc vizibil, la intrarea in gradinita.
Criteriile dupa care se vor face inscrierile sunt urmatoarele: domiciliul copiilor in circumscriptia scolara arondata gradinitei, existenta fratilor si a surorilor in aceeasi gradinita, vor avea prioritate copiii care provin din familii monoparentale. Un alt avantaj ar fi apropierea de gradinita a locului de munca al parintilor sau al sustinatorilor legali.
"Se interzice conditionarea inscrierii sau reinscrierii copiilor in gradinita de perceperea unor taxe sau sponsorizari din partea parintilor", precizeaza ISMB.
Conform proiectului planului de scolarizare pentru anul 2011-2012 numarul locurilor in gradinite din Municipiul Bucuresti este de 31.820 de locuri la invatamantul de masa si 226 la invatamantul special.
Legea Educatiei Nationale, care prevede masura introducerii clasei pregatitoare in invatamantul primar, intra in vigoare cu anul scolar 2012-2013. In anul scolar 2011-2012 copii de sase ani vor putea fi inscrisi atat in grupa pregatitoare cat si in clasa I.</p>
Vote it up
182
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza