In doi ani apare vaccinul impotriva Alzheimer

Acesta va fi administrat in primele stadii ale bolii 
<p>Vaccinul impotriva Alzheimerului care va fi administrat in primele stadii ale bolii va fi disponibil in doi ani. Injectia are capacitatea de a stopa extinderea principalei leziuni cerebrale legate de aceasta boala.
Vaccinul este in prezent testat peste 1.000 de voluntari din intreaga lume. Cercetatorii precizeaza ca acest tratament va stopa evolutia bolii.
Varsta la care apar primele simptome ale Alzheimerului si ale altor boli de memorie a scazut, in principal, din cauza anxietatilor si depresiilor netratate la timp, a stresului social si profesional, a alimentatiei nesanatoase, a tulburarilor afective, a automedicatiei, a lipsei de comunicare, a dezechilibrelor hormonale si a traumatismelor cranio-cerebrale, precizeaza expertii.
Stresul creste numarul depresiilor si scade varsta la care acestea se manifesta, astfel ca, in ultimul an, numarul celor care sufera de tulburari depresive a crescut cu 25 la suta, arata statisticile de specialitate.
Totodata, 90 la suta din cei care au tulburari anxios-depresive pe care nu le recunosc si nu le trateaza fac depresii. Astfel, o depresie netratata timp de sase luni poate duce la o boala de memorie, cifrele aratand ca unul din doi pacienti care nu se trateaza pentru depresie dezvolta o asemenea afectiune.
Numarul bolnavilor de Alzheimer din lume se va tripla in urmatoarele decenii si va ajunge la 105 milioane, avertizeaza specialistii din domeniu. Ingrijirea bolnavilor costa guvernele lumii 604 miliarde de dolari pe an.</p>
Vote it up
135
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza