In clasa I de la 5 ani

Parintii isi pot inscrie copiii in clasa I chiar si mai devreme, daca evaluarea psihosomatica este favorabila
 
<p>
Noua lege a educatiei creeaza premisele pentru ca parintii sa-si poata inscrie copiii la scoala la varsta de 6 ani. Pe de alta parte, oficialii Ministerului Educatiei au anuntat, in aceasta saptamana, ca nu exista restrictii pentru aceia care ar dori inscrierea chiar mai devreme de aceasta varsta, deci chiar de la cinci ani. Asta numai daca evaluarea psihosomatica este favorabila.

In tara exista 775 de centre de evaluare a copiilor care vor intra in aceasta toamna la clasa pregatitoare. Pentru Bucuresti, toate informatiile privind unitatile de invatamant desemnate ca centre de evaluare, programul acestora, precum si alte informatii referitoare la cuprinderea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I, in anul scolar 2012-2013, pot fi accesate pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, la adresa adresa www.ismb.edu.ro

In ceea ce priveste inscrierile, scolile sunt obligate sa anunte criteriile de departajare in cazul in care sunt mai multi copii decat locuri. Prioritate vor avea elevii arondati scolii respective, avand in vedere ca, in Bucuresti, 50% din parinti si-au inscris copiii in anii anteriori la o alta scoala decat aceea la care au fost arondati.
</p>
Vote it up
469
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza