Imagini unice de la Fukushima

Organizatia Greenpeace a lansat, pe internet, o expozitie fotografica despre urmarile dezastrului nuclear din Japonia
 
<p>
Documentarul este intitulat Shadowlands si reuneste o serie de fotografii ilustrand impactul dezastrului nuclear de la Fukushima, situatia populatiei dizlocate de acesta si totodata un semnal de alarma privind riscul de accidente nucleare prezent oriunde in lume exista alte reactoare.

Galeria Shadowlands a reunit lucrarile fotografului Robert Knoth si ale documentaristei Antoinette de Jong1 si poate fi vizitata online dand click AICI. De asemenea, cu ajutorul mijloacelor de social media si al website-urilor proprii, Greenpeace va colecta mesaje de sprijin din partea vizitatorilor pentru populatia japoneza afectata.

„Dezastrul nuclear de la Fukushima continua sa aiba un impact dramatic asupra mediului inconjurator si asupra vietilor tuturor celor ce locuiau in zona invecinata centralei nucleare, pe o raza mare”, declara fotograful Knoth. „Am cautat sa documentam acest lucru prin fotografie de peisaj si portete, precum si intervievand persoane din regiunea afectata, o parte dintre acestia nemaiavand posibilitatea sa isi reia vreodata viata in locuintele de dinainte de dezastru. Ceea ce am gasit acolo a fost un sentiment profund de infrangere.”

Galeria Shadowlands cuprinde peisaje fermecatoare, din care insa lipseste ceva: omul. Peste 150.000 de persoane au fost silite sa paraseasca zona Fukushima din cauza contaminarii radioactive.

„Natura a inceput deja sa revendice acele locuri. In zorii zilei, la marginea satelor vin maimute in cautarea hranei, pe tarlale umbla mistreti, deasupra muninatului peisaj planeaza maiestuos berze, dar peste tot e tacere” adauga Knoth.

Galeria poate fi vizualizata AICI.

</p>
Vote it up
418
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza