Iepure cu usturoi

Usturoiul, verdeturile aromate si condimentele vor transforma umilul iepure intr-o tocanita gustoasa. Serveste-o cu paste sau bucati de paine
 
<p>Preparare: 30 de minute
La foc: 1 ora
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 260
Glucide 6 g
Proteine 30 g
Grasimi 11 g (grasimi saturate 3 g)

Ingrediente:

2 linguri ulei de masline
150 g morcovi tineri, intregi sau morcovi mari, taiati betisoare
1 capatana de usturoi, curatata de coaja exterioara, dar lasata intreaga
12 cepe sau esalote mici
1 frunza de dafin
1 crenguta de rozmarin proaspat
2 crengute de salvie proaspata
3 crengute cimbru proaspat
2 suvite de coaja de lamaie,
lungi de 5 cm
3-4 cuisoare
150 ml vin alb sec
300 ml bulion de pui
4 pulpe de iepure, de aproximativ
225 g fiecare
Sare si piper negru
Ornare: crengute de cimbru proaspat

1. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, cu fund gros. Se adauga morcovii, capatana de usturoi si cepele sau esalotele. Legumele se rumenesc 5 minute la flacara puternica.
2. Intre timp, se face o legatura din frunza de dafin, crenguta de salvie, de cimbru si suvitele de coaja de lamaie.
3. Se adauga cuisoarele la morcovi si se prajesc cateva secunde, astfel incat sa-si elibereze aroma. Se adauga vinul, bulionul si verdeturile. Se da intr-un clocot, se reduce flacara si se lasa sa fiarba incet cateva minute.
4. Se pun pulpele de iepure si se infierbanta rapid, intorcandu-le in lichidul din tigaie. Se sareaza si se pipereaza, se reduce flacara, se scoate spuma, se acopera si se lasa sa fiarba incet 45 de minute sau pana se inmoaie carnea. Se scot pulpele si se pastreaza la cald.
5. Se scoate buchetul de verdeturi si usturoiul. Se mareste flacara si se fierbe sosul pana se reduce la jumatate.
6. Se pun pulpele de iepure din nou in tigaie, se adauga sucul de lamaie si se incalzesc. Se serveste cu legume presarate cu cimbru.
Sfat: iepurele salbatic este mult mai gustos si contine mai putina grasime decat cel de casa, dar necesita cel putin 1 ora si 15 minute pentru fierbere. Pulpele sunt mai mici, deci va fi nevoie de un numar dublu de pulpe.</p>

Vote it up
276
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza