Iaurt la cuptor cu smochine

Un desert lejer, dar sățios, cu proteine și calciu și sărac în grăsimi
 

Articole similare

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

2 căni (500 g) iaurt în stil grecesc, semidegresat

puțin unt sau margarină vegetală, pentru uns

1 lingură de zahăr tos extrafin

2 ouă, cu albușurile separate de gălbenușuri

1 linguriță de coajă rasă de lămâie

2 linguri de miere, plus o cantitate mică pentru servit (opțional)

2 smochine proaspete, tăiate în rondele

 

PREPARARE 15 minute, plus 2 ore scurgere

GĂTIT 15 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 1 073 kJ, 256 kcal, 15 g proteine, 8 g grăsimi (4 g grăsimi saturate), 30 g carbohidrați (24 g zahăr), 1 g fibre, 234 mg sodiu

 

Dacă doriți să reduceți și mai mult cantitatea grăsimilor, puteți omite gălbenușurile din rețetă, folosind doar albușuri.

 

1 Pune iaurtul la scurs, într-o sită de mărime medie, căptușită cu tifon. Acoperă-l și lasă-l în frigider peste noapte – sau cel puțin 2 ore.

2 Încinge cuptorul la 200°C. Unge cu unt sau margarină patru vase termorezistente de 180 ml, apoi tapetează-le uniform interiorul cu zahărul tos.

3 Bate gălbenușurile, coaja de lămâie și mierea într-un castron de mărime mijlocie. După ce arunci lichidul scurs din iaurt, adaugă iaurtul la gălbenușuri și amestecă bine, până la omogenizare.

4 Trece albușurile într-un castron curat și bate-le, folosind un mixer electric, până când obții o spumă. Încorporează-le în mixtura cu iaurt.

5 Toarnă compoziția în vasele pregătite și coace-o 10-15 minute sau până ce este pufoasă și rumenită.

6 Aranjează deasupra rondelele de smochine, stropește-le cu miere, dacă dorești, și servește desertul.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Strecurarea iaurtului îl face mai gros și astfel se evită brânzirea lui în timpul gătitului. Pentru ca scurgerea să fie eficientă, asigură-te că sita e așezată suficient de sus, încât iaurtul să nu vină în contact cu lichidul care deja s-a scurs.

Pentru a varia aromele, înlocuiește coaja de lămâie cu coajă de lămâie verde sau de portocală – ori cu pulpa de la un fruct al pasiunii.

Vote it up
243
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza