Iaurt de băut cu vanilie și ovăz

La fel de delicios și hrănitor și la desert, și la micul dejun
 

INGREDIENTE PENTRU 2 PORȚII (circa 500 ml)

1/4 cană (30 g) fulgi de ovăz

1 cană (250 g) iaurt cu un conținut redus de grăsimi

1/2 cană (125 ml) suc de portocale proaspăt stors

1/2 linguriță de esență de vanilie

 

PREPARARE 5 minute, plus 10 minute înmuiere

FIECARE PORȚIE CONȚINE 435 kJ, 104 kcal, 4 g proteine, 2 g grăsimi (1 g grăsimi saturate), 16 g carbohidrați (12 g zahăr), 2 g fibre, 37 mg sodiu

 

Pune într-un castronel fulgii de ovăz și adaugă 1/4 cană (60 ml) apă fierbinte. Lasă-i la înmuiat 10 minute. Apoi transferă mixtura într-un blender și completează cu iaurtul, sucul de portocale și vanilia. Amestecă până la omogenizare. Toarnă băutura în două pahare și servește-o imediat.

Vote it up
153
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza