Iarna ne cade mai mult par

Cauzele trebuie stabilite de catre medicul dermatolog, deoarece tratamentul e diferit la femei fata de barbati
 
Anotimpul rece isi lasa amprenta asupra podoabei capilare si poate face parul sa isi piarda stralucirea, sa devina casabil si sa cada foarte usor. Din fericire, parul este singura anexa a pielii care are capacitatea de a se regenera permanent.

Regenerarea parului:


Parul isi schimba textura si aspectul in cursul procesului de imbatranire. Caderea parului este un fenomen normal si este insotita de regenerare, ciclurile de dezvoltare ale firului de par survenind periodic dupa o scurta pauza de “odihna” a radacinii.

Exista situatii care schimba raportul dintre puterea de regenerare si viteza de cadere, consecinta fiind faptul ca podoaba capilara se rareste. Una dintre aceste situatii este menopauza cand textura se modifica, parul isi schimba culoarea si devine alb, se ingrasa sau se usuca excesiv. Pe parcursul anului, insa, iarna este o perioada foarte dificila pentru par din cauza temperaturilor scazute si a contactului cu caciula ori fularul.

De ce ne cade parul?


Diagnosticul corect al circumstantelor in care cade parul ne ajuta sa luam masurile terapeutice corecte. Acest lucru se realizeaza prin analize pentru a verifica starea de sanatate si pentru descoperirea afectiunilor care pot influenta aspectul parului. Analiza firului de par sau a radacinii acestuia este necesara doar intr-un numar redus de situatii.

„Alopecia androgenetica apare atat la barbat cat si la femeie si se caracterizeaza prin rarirea parului in crestetul capului din cauza actiunii unei enzime, 5-alfa-reductaza, care actioneaza la radacina firelor de par din aceasta zona. Alegerea corecta a tratamentului imbunatateste semnificativ rata de regenerare pilara, tratamentul fiind diferit la femeie fata de barbat”, declara dr. Leventer, directorul Clinicii Dermastyle.

Sfatul specialistului: Tratamentul cauzei caderii parului

Mezoterapia se recomanda doar in caderea parului care nu poate fi controlata prin metode neinvazive (pastile, vitamine sau solutii). Se foloseste un amestec de substante medicamentoase, vitamine si antioxidanti injectabili, care sunt introduse in piele cu ajutorul unui sistem multiac si care stimuleaza cresterea parului si microcirculatia la nivelul scalpului. 
Rezultatele sunt vizibile dupa un minim de 10 sedinte.

Vote it up
148
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza