... și care se apără de cadouri

 

B
radul de Crăciun se ridică maiestuos în living, etalân-du-și bogățiile sclipitoare de pe crengi. Printre cadourile împachetate care mai de care mai colorat, stătea, într-o poziție de abandon total, Lucky, câinele retriever alb al familiei. Era obosit după toată munca din Ajun. Avusese sarcina anevoioasă de a mirosi și a pipăi cu laba fiecare glob, fiecare beteală, fiecare jucărică ce a ajuns agățată în brad. Nu-i ușor, să știi. Așa că recupera somn acum, până să se trezească cei mici.

Dar ce se aude? Lucky deschise ochii și ciuli urechile. Era un zgomot nou, ceva nemaiauzit, ceva... amenințător! Lucky sări ca ars și fugi în hol, de unde venea zgomotul, iar pentru o clipă îngheță. Un monstru bârâind și claxonând se plimba singur prin hol, în timp ce tati râdea cu poftă.

Vai mie, tati e în pericol și nici nu-și dă seama! Dintr-un salt, Lucky aproape că-l doborî pe tati, împingându-l afară din hol.

„Stai, nebunule, ce te-a apucat?“

Ușile de la dormitoarele copiilor s-au deschis aproape simultan și doi puști bălai, cu ochii măriți de curiozitate, s-au ivit în prag.

Vai mie, copiii sunt în pericol! Cât ai clipi, Lucky era deja la etaj, sărind când la un copil, când la celălalt, împingându-i astfel înapoi în dormitoarele lor. „Tati, ce-are câinele ăsta? A înnebunit?!“

Dar Lucky își îndeplini cu succes misiunea de salvare, ținându-i pe puști în dormitoarele lor timp de câteva minute bune.

Tati opri tractorul cu telecomanda și apoi se uită curios la câine. Lucky coborî vijelios în hol și începu să latre la tractor, asmuțindu-se asupra lui.

În sfârșit, copiii au reușit să coboare în hol ca să admire minunăția de tractor adusă de Moșu’, dar de la distanță. Lucky stătea de pază și nu lăsa pe nimeni să se apropie. Așa că, pentru moment, l-au lăsat în pace pe retriever și s-au năpustit râzând și înghiontindu-se asupra cadourilor de sub brad.

Vezi dacă Moșu’ nu l-a întrebat și pe Lucky dacă vroia tractor?

Vote it up
50
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza