Huevos rancheros

Serviti o gustare matinala in stil mexican, cu oua fierte, tortilla, salsa de rosii si ardei iute, branza si ceapa verde
<p>Timp de preparare si gatit: 35 de minute, plus 30 de minute marinare
Se obtin 4 portii

Fiecare portie contine
kcal 471, proteine 21 g, grasimi 20 g (din care grasimi saturate 8 g), carbohi-   drati 55 g (din care zahar 6 g), fibre 3 g

Ingrediente

4 tortillas mari sau 8 mici, circa 160 g in total
1 lingurita otet
4 oua
85 g branza Edam rasa mare
6 linguri smantana simpla
4 fire ceapa verde tocate
coriandru proaspat tocat pentru ornat
felii de lamaie verde pentru servit
Sos salsa de rosii si ardei iute
5 rosii tocate marunt
1 ardei iute rosu, gras, fara seminte si tocat marunt
1/2 ceapa rosie mica tocata marunt
1 catel mic de usturoi tocat marunt
2 linguri coriandru proaspat tocat marunt
1 lingura ulei de masline extravirgin
2–3 lingurite suc de lamaie verde
sare si piper

Preparare

1. Mai intai se face sosul salsa. Se pun rosiile tocate intr-un castron si se adauga ardeiul iute, ceapa rosie, usturoiul si coriandrul. Se adauga uleiul si sucul de lamaie verde dupa gust. Se amesteca si se lasa deoparte la marinat 30 de minute, apoi se pun sare si piper, dupa gust.
2. Se incalzeste cuptorul in prealabil la 180°C (pozitia 4). Se invelesc tortillas in folie de aluminiu si se pun in cuptor sa se incalzeasca 10 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj.
3. Intre timp, se umple o tigaie pe jumatate cu apa. Se incalzeste pana cand incepe sa fiarba incet, apoi se face focul mic astfel incat sa nu fiarba apa. Se adauga otetul. Se sparg ouale in apa, cate unul odata si se fierb fara coaja 3–4 minute. Spre sfarsitul fierberii, se toarna din apa calda peste galbenus. Cand s-a fiert, se scoate oul cu o spumiera si se usuca pe hartie de bucatarie.
4. Se pun tortillas calde pe farfurii (1 tortilla mare sau doua mici). Se toarna deasupra putin sos salsa, apoi se pun ouale deasupra si se adauga sare si piper, dupa gust. Fiecare se serveste cu restul de sos salsa, branza rasa, smantana simpla si ceapa verde, plus coriandrul care se presara deasupra si feliile de lamaie care se storc.

O idée

Pentru un pranz foarte copios se adauga fasole prajita preparata in casa. Intr-o cratita, se incinge 1 lingura de ulei de floarea-soarelui. Se adauga 1 catel de usturoi tocat marunt si 1/4 lingurita chimion macinat si se prajesc cateva secunde. Se adauga 1 cutie de fasole pinto sau borlotti, circa 410 g, scursa si 120 ml apa. Se acopera si se fierb incet 5 minute sau pana cand fasolea este destul de moale ca sa fie facuta piure. Se zdrobeste cu o furculita, apoi se mai tine pe foc neacoperita, inca 3 minute. Daca amestecul este inca lichid se mai lasa la prajit cateva minute. Se pun sare si piper dupa gust.

Avantaje

• Tortillas sunt o alternativa buna la painea obisnuita si o solutie de a mari cantitatea de carbohidrati cu amidon ingerata.
• Rosiile sunt o sursa bogata de vitamina C, din care cea mai mare parte este concentrata in substanta de consistenta unui gel care se gaseste in jurul semintelor.</p>

Vote it up
147
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza