Hrana solida duce bebelusii la obezitate

Bebelusii care primesc hrana solida mai devreme de 4-6 luni de viata sunt predispusi la obezitate
 
<p>Concluzia e data de un nou studiu american facut public de cunoscuta revista de specialitate „Pediatrics”. Cercetarile confirma practic recomandarile ghidurilor internationale, potrivit carora parintii nu ar trebui sa-si hraneasca bebelusii cu hrana solida in prima jumatate de an. „Aderarea la aceste ghiduri poate reduce riscul de obezitate”, atrage atentia Dr. Susanna Huh, unul dintre autorii studiului, citata de Reuters.
Studiile anterioare care au incercat sa stabileasca varsta optima la care parintii ar trebui sa diversifice meniul copiilor au avut rezultate contradictorii. Totusi, tranzitia de la lapte la hrana solida inseamna din start un aport caloric mai mare. In cadrul studiului, cercetatorii au tinut sub observatie 850 de bebelusi, impreuna cu mamele lor timp de trei ani. Mamicile au fost intrebate cat timp si-au hranit copilul la san si cand au inceput sa adauge in alimentatia copilului si hrana solida, precum cereale, fructe si alte alimente pentru bebelusi.
Cand copiii au implinit 3 ani, cercetatorii au corelat greutatea cu inaltimea lor. Daca la copiii care au fost hraniti exclusiv la san in primele 4-6 luni de zile, cercetatorii nu au constatat vreun risc de obezitate, unul din patru copii care a primit hrana solida inainte de a implini patru luni poate deveni obez.</p>
Vote it up
159
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza