Hartuirea online lasa sechele

Error message

  • The file could not be created.
  • The file could not be created.
O treime dintre copiii care au fost agresati pe internet se tem sa mai mearga la scoala sau sufera de depresie
 
<p>
Hartuirea online, sau „cyberbullyingul", este una dintre cele mai des intalnite probleme cu care se confrunta copiii, in ziua de azi. Aceasta se manifesta prin amenintari, remarci sexuale, incitari la ura sau afisarea unor declaratii false, avand ca scop umilirea victimei. Atacurile se desfasoara, de obicei, pe platformele de socializare, de e-mail, pe mesageria online sau chiar pe telefonul mobil.
 
Un studiu realizat recent in Marea Britanie, arata ca 28% din copiii cu varste cuprinse intre 11 si 16 ani au fost amenintati si intimidati prin intermediul internetului sau al celularului. Potrivit studiului, 20% din cei care au fost amenintati pe internet se tem sa mai mearga la scoala si 11% sufera de depresie.

In Romania, un raport prezentat in aceasta luna de organizatia Salvati Copiii a demonstrat ca atacurile online au luat amploare in ultimii ani. De exemplu, in perioada septembrie 2011 – ianuarie 2012, la linia de raportare si consiliere Helpline Sigur.info au fost semnalate 105 cazuri de hartuire online si 41 cu furtul sau utilizarea de date personale in scopuri nelegitime.

De asemenea, 63 de persoane au reclamat continut daunator (imagini violente, imagini cu caracter sexual) in timp ce 15 apelanti au cerut sfaturi in legatura cu dependenta de Internet sau jocuri. In acelasi timp, peste 300 de persoane au solicitat consiliere legata de comunicarea in familie privind utilizarea Internetului.

Doua treimi dintre cei care au solicitat ajutor erau de sex masculin, iar o treime de sex feminin. 767 de apeluri au fost realizate de copii si tineri, in timp ce 67 de adulti au solicitat ajutorul consilierului Helpline.

“Salvati Copiii” este si partenerul 
Reader’s Digest in campania pentru Butonul de Siguranta, pe care revista noastra o desfasoara, in prezent, la nivel european. Reader’s Digest cere autoritatilor europene implementarea acestui Buton de Siguranta pe Internet, menit sa-i apere pe copii de agresiunile din mediul online.

Pana la ora actuala, peste 55.000 de europeni si-au aratat adeziunea. Te poti implica si tu, completand chestionarul conceput special pentru campanie, disponibil AICI.

Afla mai multe amanunte de pe site-ul special dedicat campaniei sau de pe pagina de Facebook, acolo unde te poti alatura si tu campaniei.

</p>
Vote it up
238
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza