Hai sa facem miscare!

Copiii sunt incurajati de Comitetul Olimpic Roman sa practice sport prin campania "Multumesc, mama!"
 
<p>
Comitetul Olimpic Roman a lansat marti campania "Thank you mom", care isi propune sa promoveze dezvoltarea copiilor si tinerilor prin sport.

"Practicarea sportului de catre copii si tineri are beneficii dovedite atit in ceea ce priveste sanatatea, cit si in dezvoltarea lor psihica si sociala. Copiii sportivi sau activi din punct de vedere fizic au o capacitate de integrare sociala mult mai buna si un simt al responsabilitatii mult mai dezvoltat. Copiii care practica sport astazi sint potentialii olimpici de miine", a precizat Octavian Morariu, presedinte Comitetului Olimpic Roman.

Initiativa este binevenita, in conditiile in care aproape jumatate dintre copiii din tara nu practica activitati sportive. Campania prevede actiuni de promovare a beneficiilor sportului, prin evenimente dedicate copiilor, sportivilor si mamelor acestora.

Prezent la evenimentul de lansare a campaniei, Mihai Covaliu, sportiv medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, a declarat: "N-as fi reusit sa ajung la performantele sportive actuale si sa devin un Olimpic fara ajutorul parintilor mei. Mama m-a sprijinit in momentele dificile ale carierei mele si ii multumesc pentru aceasta".

</p>
Vote it up
410
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza