Gustul se educa din burta mamei

In urma unui studiu s-a observat ca aromele tari se transmit la fat prin lichidul amniotic
 
Cercetatorii de la Chemical Senses Center din Philadelphia au descoperit ca bebelusii se pot familiariza cu gustul mai multor alimente inca din perioada embrionara. Intr-un studiu, publicat in jurnalul “Pediatrics”, ei au descoperit ca gusturile alimentelor sunt transmise de la mama la fat prin intermediul lichidului amniotic, informeaza Daily Mail.
"Anumite arome cum ar fi vanilia sau aroma morcovului, a usturoiului, anasonului si sosului de menta se transmit in fluidul amniotic", a precizat Julie Mennella, conducatorul studiului.
Pentru a testa teoria, cercetatorii le-au dat femeilor capsule de usturoi sau capsule de zahar inainte de a lua o mostra din lichidul lor amniotic. Ei le-au cerut apoi unor oameni sa miroasa mostrele. Acestia au putut identifica foarte usor mostrele de la femeile care au mancat usturoi, a precizat dr. Mennella. Acest lucru inseamna ca bebelusii nenascuti pot simti si ei gustul din moment ce 90% din simturi provin din miros.
Oamenii de stiinta au analizat apoi posibilitatea bebelusilor de a-si forma amintiri ale aromelor diferitelor alimente, inainte de nastere. In acest scop, un grup de femei insarcinate a fost impartit in trei categorii. Primele au baut suc de morcov zilnic in timpul sarcinii, cele din a doua categorie au consumat sucul pe parcursul alaptarii, iar ultimele au renuntat complet la morcovi. In momentul in care copiii acestora au inceput sa manance alimente solide, rezultatele au fost graitoare. Cei ale caror mame consumasera morcovi in timpul sarcinii au fost mult mai receptivi la acest aliment.
Cercetatoarea de la Universitatea din Florida, Linda Bartoshuk a spus ca studiul dr. Mennella ar putea avea implicatii importante pentru sanatatea copiilor.
 
Vote it up
155
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza