Grepfrut picant la gratar

Pe langa fibre si vitamina C, grepfrutul rosu este bogat si in substante care incetinesc procesul de imbatranire
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII

2 linguri de zahar brun

1 lingurita de cardamom macinat

1 lingurita de scortisoara macinata

1/2 lingurita de ghimbir macinat

2 grepfruturi rosii sau 2 portocale mari

iaurt grecesc cu un continut redus de grasimi, pentru servit

PREPARARE 5 minute

GATIT 5 minute

FIECARE PORTIE CONTINE 185 kJ, 44 kcal, 1 g proteine, < 1 g grasimi (< 1 g grasimi saturate), 10 g carbohidrati (9 g zahar), 1 g fibre, 5 mg sodiu

SFATUL BUCATARULUI Ca varianta, se curata coaja fructelor si se taia in felii de 1 cm. Se aseaza feliile pe un platou termorezistent, partial suprapuse, se presara deasupra zaharul aromatizat si se gratineaza 5 minute.

1 Se incinge grillul cuptorului.

2 Se pun zaharul brun, cardamomul si scortisoara intr-un castron si se amesteca bine.

3 Se taie grepfruturile in doua. Se taie o felie subtire de la baza, pentru ca fiecare jumatate sa aiba o suprafata de sprijin. Se decupeaza, cu un cutit ascutit, printre coaja si segmente, ca acestea sa se desprinda. Se fac cateva taieturi dinspre centru catre exteriorul miezului (dar fara a perfora coaja), pentru a imparti miezul in bucati. Se scobescte cu o lingura pe sub segmente, distantandu-le de coaja.

4 Se rasfira uniform mixtura de zahar pe miezul din fiecare jumatate de coaja (fara a presa – acest lucru ar face ca zaharul sa se umezeasca prea mult.)

5 Se gratineaza grepfruturile 5 minute sau pana ce zaharul bolboroseste, iar marginile cojii incep sa se rumeneasca.

6 Se serveste fiecare jumatate de grepfrut cu o portie de iaurt.

Vote it up
114
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza