Gravid lax cu sfeclă și cartofi

Bucătarul suedez Niklas Ekstedt ne împărtășește o rețetă apreciată 
 

Articole similare

Niklas Ekstedt, în vârstă de 36 de ani, este un bucătar extrem de apreciat în Suedia. El deține două restaurante și un bar, iar rețeta de mai jos, inspirată din cele învățate de la bunica, este extrasă din ultima lui carte de bucate, “Niklas’s Home-Cooking Classics”.

 

Ingrediente:

1 porție de somon    

1 kg sfeclă proaspătă    

50 g zahăr  

50 g sare    

coaja de la o lămâie   

3 rămurele de cimbru

 

Preparare:

1. Se îndepărtează toate oasele și se așază carnea de somon pe o tavă întinsă. Se spală și se curăță sfecla și se dă prin răzătoare. Se amestecă sarea cu zahărul și se presară peste somon.

2. Se presară sfecla rasă, cimbrul și coaja de lămâie peste somon și se amestecă bine.

3. Se lasă totul la temperatura camerei până se dizolvă sarea și zahărul, iar în tavă se formează zeamă. Se așază carnea de somon cu fața în jos și se lasă la frigider timp de cel puțin 12 ore.

4. Se scoate apoi de la rece și se șterge somonul cu un prosop de hârtie sau cu un șervețel. Se taie fin cu un cuțit ascuțit.

 

Pentru mai multe rețete culinare, accesează site-ul www.lumearetetelor.ro

Vote it up
71
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza