Granita de pepene roșu

Potrivită într-o zi toridă de vară, e un mod grozav de a folosi resturile de la un pepene mai mare
 

INGREDIENTE PENTRU 6 PORȚII

1/2 pepene roșu mic (circa 1,5 kg), curățat de semințe și de coajă, tocat mare

2 linguri de suc de lămâie verde

2 lingurițe de coajă de lămâie verde, rasă fin

1 lingură de miere sau sirop de agave

 

PREPARARE 10 minute, plus congelare peste noapte

FIECARE PORȚIE CONȚINE 107 kJ, 25 kcal, < 1 g proteine, < 1 g grăsimi (0 g grăsimi saturate), 7 g carbohidrați (6 g zahăr), < 1 g fibre, 1 mg sodiu

 

Potrivită într-o zi toridă de vară, această granita e un mod grozav de a folosi resturile de la un pepene mai mare, căci nutrienții fructului proaspăt se păstrează.

 

1 Puneți într-un blender pepenele, sucul de lămâie verde, coaja de lămâie verde (păstrați deoparte un pic din ea, pentru ornat) și mierea sau siropul de agave. Procesați totul până la omogenizare. Turnați amestecul într-un recipient din plastic de 1 litru. Acoperiți-l și țineți-l în congelator până când mixtura aproape s-a solidificat.

2 Scoateți granita din frigider. Râcâiți-o cu o furculiță de pe fundul și marginile recipientului, amestecând partea congelată și cea încă lichidă. Acoperiți din nou granita și lăsați-o în congelator peste noapte.

3 Folosind o furculiță, transferați bucățele din granita în cupe. Serviți-o presărând deasupra coaja rasă de lămâie verde pusă deoparte.

 

SFATUL BUCĂTARULUI

Această rețetă se poate face și cu banane, mango, fructe de pădure sau cu alte soiuri de pepene. Veți avea nevoie de aproximativ 500 g fructe, fără coajă sau sâmburi.

Siropul (sau nectarul) de agave se obține din sucul unei plante de deșert. În cursul producerii lui, acest suc este adus la o concentrație înaltă, pentru a rezulta un sirop dulce și destul de aromat, folosit adeseori ca o alternativă vegană la miere. A devenit popular recent, ca urmare a studiilor care au relevat că are un indice glicemic scăzut, păstrând astfel constant nivelul glucozei din sânge și îndepărtând senzația de foame pentru mult timp.

Vote it up
194
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza