Granita cu capsuni si merisoare

O alternativa pentru inghetata, racoritoare si cu o textura deosebita. Serveste-o cu un sos de capsuni
 
<p>
Portii 4
Timp de preparare: 15 minute, plus 30 de minute macerarea si circa 2 ore congelarea

Ingrediente:

500 g capsuni coapte feliate
85 g zahar tos, sau dupa gust
240 ml suc de merisoare
capsuni sau amestec de capsuni si zmeura, pentru decor

Preparare:

Se pun capsunile intr-un castron, se presara cu zahar si se amesteca bine. Se acopera si se lasa la macerat 30 de minute, la temperatura camerei.

Se pune mixtura de capsuni intr-un robot de bucatarie sau blender, si se proceseaza pana se obtine un piure omogen. Se gusta piureul si se adauga mai mult zahar, dupa preferinta si dulceata fructelor. Se pastreaza 150 ml din piure, ca sa fie servit ca sos.
Se amesteca restul piureului cu sucul de merisoare. Se pune intr-o tava metalica adanca si se congeleaza circa 30 de minute sau pana cand mixtura s-a inchegat de-a lungul marginilor tavii.
Folosind o furculita, se racaie mixtura partial congelata de la margini si se aduce catre centrul inca lichid. Se pune din nou tava in congelator si se ingheata alte 20 de minute. Se aduce din nou portiunea inghetata catre centrul tavii, apoi se pune inca o data in congelator. Se repeta operatia de inca 3 ori, pana se obtine o mixtura ce consta in cristale de gheata moi, aproape pufoase, separate.
Se serveste granita in pahare de desert sau castronele, decorata cu cateva fructe si insotita de sosul pus deoparte.

Cateva idei:

• Pentru a mari si mai mult continutul de fructe, serviti-l stratificat, cu mai multe capsuni sau alte fructe feliate.
• Pentru a prepara rapid un sorbet, se ingheata mixtura intr-o tava de cubulete de gheata, pana se intareste, apoi se scot cubuletele din tava si se proceseaza intr-un blender, cu circa 6 linguri de suc de merisoare, sau atat cat este de ajuns ca sa atinga o consistenta usoara si pufoasa. Se serveste imediat.
• Transformati mixtura intr-un sorbet folosind o masina de inghetata, urmand instructiunile fabricantului.
• Adaugati piersici coapte feliate la garnitura de fructe, pentru a mari continutul de vitamina C.

Avantaje:

• Capsunile ofera mai multa vitamina C decat alte bace (77 mg la 100 g, comparate cu zmeura cu 32 mg si mure cu 15 mg). Sunt de asemenea sarace in calorii – o portie de 100 g contine doar 27 kcal.
• Sucul de merisoare contine un compus care previne infectiile tractului urinar cauzate de bacteria E.coli.
 
Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
125
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza