Gogosi cu portocala

Pregatite dupa o reteta traditionala americana, din statul Orlando, aceste gogosi ii incanta si pe cei mai mofturosi

 

<p>

Timp pregatire: 15 min.
Pe foc: 5 min.
Se obtin 20 de bucati

Ingrediente:

2 cani faina alba
1/2 cana zahar
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare
2 oua
1/2 cana suc de portocale
2 linguri unt, topit
1 lingura coaja rasa de portocala
Ulei pentru prajit
Zahar pudra

Preparare:

Intr-un castronel se combina faina cu zaharul, praful de copt si sarea. Se combina ouale cu sucul de portocale, untul si coaja de portocale; se adauga in ingredientele solide, se amesteca doar pana se inmoaie.

Intr-o tigaie electrica sau intr-o friteuza se incinge uleiul la 190°C. Se pun lingurite cu varf, cateva odata, in uleiul incins. Se prajesc pana se rumenesc, circa jumatate de minut pe fiecare parte.

Se scurg pe prosoape de hartie. Se presara cu zahar pudra.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
156
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza