Gogoși berlineze umplute

Un aluat dulce și pufos, umplut cu gem de fructe
 

Articole similare

Ingrediente pentru 12-15 bucăți

500 g făină

125 ml lapte

60 g zahăr, 50 g drojdie

1 lămâie

1 gălbenuș de ou

1 vârf de cuțit de sare

circa 200 g gem (de exemplu, gem de măceșe, zmeură sau caise)

ulei din nucă de cocos (pentru prăjit)

zahăr pudră sau glazură (pentru presărat sau acoperit)

 

1. Se pune făina într-un castron și se formează o movilă cu adâncitură în mijloc. Se încălzesc într-o cratiță mică 2 linguri de lapte și se adaugă zahărul, apoi se dizolvă drojdia. Se toarnă amestecul de drojdie în movilă, se presară cu puțină făină și se lasă să crească 20 de minute, până când crapă la suprafață.

2. Se rade coaja de la jumătate de lămâie. Se frământă un aluat neted din restul de lapte, gălbenușul, sarea și coaja de lămâie. Se acoperă și se lasă la dospit 30 minute.

3. Din aluat se formează 12-15 bile, care se întind până ajung la grosimea de 2 cm. În mijlocul fiecărei bucăți se pune câte 1 linguriță de gem. Apoi se lipesc bine. Se acoperă și se lasă să crească 20 de minute.

4. Se încălzește grăsimea într-o oală mare sau în friteuză până când pe o lingură de lemn se formează bule. Se prăjesc berlinezele plutitoare până se rumenesc, apoi se întorc pe partea cealaltă. Se scurg și se tăvălesc prin zahăr sau se pune glazură după răcire.

Vote it up
140
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza