Ginkgo biloba combate imbatranirea

Ginkgo biloba este cea mai veche specie de arbore din lume
 

Descrisa de Charles Darwin ca o fosila vie, ginkgo biloba este cea mai veche specie de arbore din lume. Creste in China de peste 200 de milioane de ani, un copac putand atinge varste mai mari de 1 000 de ani.

Utilizari medicinale

Ginkgo biloba se foloseste in medicina traditionala chineza de mai bine de 2000 de ani, in tratarea tulburarilor de memorie la batrani. O serie de cercetari au aratat ca extractele de ginkgo biloba combat declinul facultatilor mintale. O doza zilnica de 120-160 mg, administrata varstnicilor timp de 12 saptamani, s-a dovedit utila la imbunatatirea capacitatii de concentrare si memorare, ca si la reducerea tulburarilor de dispozitie si a apatiei.

Eficienta extractului se poate datora efectului pe care il are asupra circulatiei sangvine. Cercetarile au aratat ca ginkgo biloba combate imbatranirea vaselor sangvine cerebrale. In 1997, cercetatorii chinezi au descoperit ca ginkgolidele au efecte benefice in tratarea astmului si in prevenirea aterosclerozei. Specialistii in medicina plantelor prescriu ginkgo biloba pentru imbunatatirea performantelor intelectuale la orice varsta.
 

Vote it up
71
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza