Ghiveci cu ciuperci si cartofi dulci

Cartofii dulci portocalii, cu aroma bogata si distinctiva, se combina de minune cu un amestec de ciuperci carnoase
<p>Timp preparare: 10-30 de minute, in functie de soiul de ciuperci
La foc: 40-50 de minute
Se obtin 4-6 portii

O portie contine (cand se servesc 4):
Calorii 215
Glucide 41 g
Proteine 6 g
Grasimi 5 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

150 g ciuperci urechi de lemn proaspete sau 75 g ciuperci chinezesti uscate
150 g rascovi
150 g ciuperci de camp
1 lingura ulei de susan sau de arahide
200 g ceapa, tocata
500 g cartofi dulci, frecati cu o perie si taiati bucati foarte mari
3 linguri sos de soia brun
750 ml bulion de legume sau apa
Sare si piper negru
3 linguri coriandru proaspat, tocat

Preparare

1    Se taie ciupercile urechi de lemn sau, daca se folosesc ciuperci uscate, se acopera cu apa clocotita si se lasa 20 de minute sa se rehidrateze. Se scot ciupercile, se scurge lichidul printr-o sita tapetata cu servetel de hartie si se lasa deoparte. Se taie ciupercile. Se toaca bucati mari rascovii si ciupercile de camp.
2    Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare, se adauga ceapa si se rumeneste la foc iute 5 minute sau pana devine sticloasa. Se adauga ciupercile si se caleste totul inca 1 minut.
3    Se adauga cartofii dulci, sosul de soia, bulionul sau apa, inlocuind o parte din bulion cu zeama in care au stat ciupercile uscate. Se da in clocot, se reduce focul la minim si se fierbe astfel, fara capac, 30-40 de minute pana cand cartofii s-au inmuiat si o mare parte de lichid s-a evaporat. Se amesteca din cand in cand.
4    Se asezoneaza cu sare si piper, se inglobeaza coriandrul si se serveste.
    Varianta: aceasta reteta este la fel de gustoasa preparata fie cu cartofi dulci albi, fie cu cei portocalii.</p>

Vote it up
195
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza