Ghimbirul combate raul de miscare

Raul de miscare este frecvent intalnit, in special la femei si la copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 12 ani
 

<p>Raul de inaltime este o problema de sanatate care afecteaza foarte multe persoane si poate avea repercusiuni grave, atrag atentia medicii.

Cea mai "blanda" forma a acestei afectiuni poate aparea la altitudini de 2.000 de metri si se manifesta prin dureri de cap, greata, senzatia de insuficienta a aerului, palpitatii si capacitatea redusa de miscare. Potrivit specialistilor, aceste simptome vor disparea in cateva zile, in cazul in care ramai la aceeasi altitudine.

Formele cele mai "grave" ale senzatiei de rau de inaltime apar la altitudini foarte ridicate, de obicei peste 3.000 de metri inaltime. Medicii spun ca, pe langa simptomele deja mentionate, pot aparea si altele precum: scaderea poftei de mancare, probleme cu somnul si trezirea frecventa in timpul noptii din cauza respiratiei periodice, febra, pierderea temporara a memoriei sau dificultatea de concentrare. Acestea sunt printre cele mai grave simptome care necesita o coborare imediata de la acea altitudine. "Raul de miscare exista si este frecvent intalnit, in special la femei si la copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 12 ani.
Miscarile vehiculului, viteza, schimbarea directiei, virajele bruste induc, in cazul multora, senzatii de ameteala, greata si chiar stari de voma", explica dr. Cristina Bogdan, medic naturopat. Pentru a preveni aparitia acestor stari de rau, pe piata farmaceutica din Romania a aparut un supliment pe baza de ghimbir. Produsul poate fi consumat sub forma de capsule sau infuzie. Capsulele se administreaza cu o zi inainte de plecare, cate doua la 4 ore, recomanda producatorul. Capsulele de ghimbir sunt de origine vegetala si nu contin solventi sau arome.</p>

Vote it up
219
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza