Ghidul pentru jaluzele

Pentru a le putea folosi cu usurinta, asigurati-va ca mecanismele de control sunt in stare buna
 

Jaluzelele reduc lumina si caldura care intra intr-o camera. Pentru a le putea folosi cu usurinta, asigurati-va ca mecanismele de control sunt in stare buna de functionare.

Puneti manusile
Stergeti jaluzelele de praf punand manusi de bumbac si stergand stinghiile cu degetele. E mai rapid si mai eficient decat sa le dati cu aspiratorul sau cu pamatuful. Umeziti manusile pentru a curata stinghiile mai murdare.

Cand nu se mai rotesc
Daca bagheta de plastic cu care se rotesc stinghiile nu mai functioneaza, scoateti jaluzeaua si uitati-va la mecanismul din partea de sus a acesteia. Ungeti-l, apoi verificati daca firul in care stau stinghiile inca e atasat tubului orizontal care se roteste.

Renovati rulouri vechi
In loc sa le aruncati, alegeti un material nou care se potriveste si taiati-l la dimensiunea ruloului. Aplicati cu spray-ul un strat subtire de lipici pe rulou, apoi lipiti materialul. Apasati-l cu grija pentru a elimina bulele de aer, care-ar putea sa-l faca sa se increteasca cand e rulat.

Rulouri duble
Puteti monta rulouri duble cu un sistem de prindere dublu. Unul dintre rulouri, facut din plasa sau un material transparent, va ofera intimitate in timpul zilei, iar al doilea, dintr-un material mai gros, poate fi tras noaptea sau daca e lumina puternica ziua.

Indreptati jaluzeaua
Cand ridicati sau coborati jaluzelele venetiene, aveti intotdeauna grija sa fie orizontale. Asta reduce riscul ca firul sa se rupa sau sa se incurce.

Intariti arcul
Daca un rulou cu arc nu se ridica cum trebuie, demontati-l, rulati-l de mana pana la jumatate, apoi montati-l la loc si verificati daca merge bine. Daca nu, demontati-l din nou si mai rulati-l un pic.

Slabiti arcul
In cazul in care ruloul cu arc nu se mai deschide cat trebuie, demontati-l, desfaceti-l manual pana la jumatate, montati-l la loc si testati.

Vote it up
90
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza