Gestionarea timpului in mod inteligent

Notati cu atentie cat timp dedicati treburilor casnice in cursul unei zile
 

Daca sunteti genul de persoana care isi neglijeaza propriile nevoi deoarece mereu face cate ceva pentru altii, poate fi nevoie sa-i invatati pe ceilalti sa va ofere mai mult spatiu. Iata cateva sugestii:

➊ Notati cu atentie cat timp dedicati treburilor casnice in cursul unei zile. Ceilalti membri ai familiei vor fi surprinsi cand le veti arata rezultatele – si aceasta poate fi motivatia de care aveti nevoie pentru a reduce timpul dedicat muncii in gospodarie.
➋ Spuneti-le membrilor familiei ca trebuie sa impartiti treburile gospodaresti si ca pot decide cine ce anume va face (sunt sanse mai mari sa se ocupe de o anumita sarcina daca o aleg ei insisi).
➌ Daca aveti tendinta sa va asumati prea multe sarcini la serviciu, delegati unele dintre ele membrilor echipei dvs.
➍ Daca este esential sa va ocupati de anumite sarcini gasiti o metoda mai eficienta de a le indeplini. De pilda, ati putea imparti unele dintre ele cu un prieten.
➎ Vorbiti despre nevoia dvs. de a avea un spatiu personal si decideti unde va fi. Cel mai important este sa alegeti un loc unde puteti petrece timp fara sa fiti deranjat de nimeni.
➏ Stabiliti o intalnire cu dvs. insiva pentru a face lucrurile pentru care n-aveti niciodata timp. Fiti realist si impartiti proiectele mari in etape marunte. E mai bine sa faceti ceva cate o jumatate de ora pe zi in loc sa asteptati „ziua libera“ care poate ca nu va veni niciodata.
➐ Renuntati la lucrurile inutile. Nu trebuie sa calcati toate rufele. Intrebati-va daca e esential sa spalati masina atat de des. Deseori, scuza pentru a nu face ceva este „Voi face asta cand voi avea timp“. Realitatea este ca nu veti gasi niciodata timpul necesar decat daca va angajati sa faceti ce vreti.

 

Vote it up
453
Ai votat deja!Voteaza