Gatitul pentru mai multi – o placere!

 
E minunat ca de sarbatori sa se adune toti cei dragi – prieteni si familie- in jurul mesei, dar acest lucru uneori chiar nu este posibil. Nu numai pentru ca este mult prea obositor sa pui masa pentru atatia oameni, dar este greu si sa gasesti un spatiu suficient de mare pentru intinderea mesei.

Solutia perfecta: un bufet!

Il poti pozitiona intr-un loc accesibil, eventual lipit de un perete din zona bucatariei. Poti decora masa cu ramuri de brad si lumanari intre recipientele cu felurile de mancare. Poti pune chiar si etichete cu numele preparatelor, astfel toata lumea va sti dinainte ce i-ar placea sau ce poate manca si ce nu (in cazul celor alergici sau al vegetarienilor).

In capetele mesei poti aseza mai multe farfurii, tacamuri si servetele. Astfel fiecare invitat se va servi singur si vei economisi timp si...nervi.

Pentru finalul mesei, iti recomandam un desert simplu cu portocale. Crema poate fi pregatita cu o zi inainte, iar merele pot fi adaugate cu aproximativ doua ore inainte de a servire.

Ingrediente pentru 12 portii

36 de piscoturi pentru sampanie
850 ml frisca lichida
Coaja rasa si sucul a 6 portocale
Sucul unei lamai mici
75 g zahar pudra
4 mere
12 felii de portocala pentru decor

Instructiuni:
1. Faramiteaza cate un piscot in 12 pahare mari, apoi aseaza vertical in pahare alte doua piscoturi intregi. Bate frisca impreuna cu coaja de portocala. Treptat, adauga sucul de portocala si pe cel de lamaie, iar la final zaharul.
2. Curata merele de seminte, dar nu si de coaja. Taie-le cubulete si adauga-le in crema de frisca si portocale. Pune cu lingura crema in fiecare pahar, apoi lasa-le la frigider aproximativ 2 ore inainte de servire. Decoreaza fiecare pahar cu cate o felie de portocala inainte de servire.