Găluști calde cu sos de fructe

Găluștile pufoase în sos cald de fructe, servite cu înghețată sunt un desert care pur și simplu ți se topește în gură.  

 
 Timp preparare: 10 minute 
 La foc: 30-35 de minute 
 Se obțin 4 porții 
  
 O porție servită cu înghețată conține: 
 Calorii 392 
 Glucide 73 g 
 Proteine 11 g 
 Grăsimi 8 g (grăsimi saturate 4 g) 
  
 Ingrediente 
  
 1 kg fructe moi asortate, de exemplu mure, afine, zmeură și căpșuni, proaspete sau decongelate 
 1 lingură zahăr pudră 
 Pentru găluști : 
 250 g făină pentru prăjituri 
 Un praf de sare 
 1 lingură zahăr pudră
 25 g unt cubulețe 
 1 ou bătut ușor 
 75 ml lapte degresat 
 Garnitură: 4 linguri înghețată cu conținut redus de grăsimi sau iaurt 
  
 Preparare 
  
 1. Se iau fructele, se clătesc, se scurg și se pun, încă umede, într-o tigaie mare adâncă sau într-o cratiță mare, apoi se adaugă zahărul și se amestecă. Se acoperă tigaia și se fierb fructele la foc mic 15 minute, scuturând vasul din când în când sau amestecând pentru ca fructele să nu se lipească. Pe măsură ce fierb, fructele se desfac, transformându-se într-un sos neomogen. 
 2. între timp, pentru a prepara găluștile, se pun într-un castron făina, zahărul și sărea. Se adaugă untul și se amestecă până când compoziția se omogenizează, apoi se adaugă oul și laptele și se amestecă repede până se formează o cocă. Se împarte coca în două și se modelează din fiecare bucată câte 8 gogoșele de aluat cât o nucă, în total 16. 
 3. După ce fructele s-au fiert, se pun găluștile în sos, îndepărtându-le pe cât posibil una de alta. Se acoperă și se fierb în continuare la foc mic 8 minute, apoi se întorc găluștile pe cealaltă parte, se acoperă din nou și se mai fierb la foc moderat 8 minute. 
 4. Se servesc câte patru găluști de persoană cu puțin sos și o lingură de înghețată sau iaurt.
Vote it up
55
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza