Fructe si legume care „sterg“ ridurile

Nutritionistii spun ca fructele de padure sunt cei mai puternici antioxidanti
 

<p>Nutritionistii spun ca fructele de padure sunt cei mai puternici antioxidanti

Medicii nutritionisti sustin ca antioxidantii joaca un rol important in combaterea efectelor imbatrânirii. Astfel, specialistii recomanda câteva fructe si legume care au un efect puternic in lupta cu ridurile.

• Avocado contine cantitati mari de vitamina E, care mentine pielea sanatoasa si stralucitoare. Grasimile monosaturate din avocado ajuta la reducerea cantitatii de toxine si a colesterolului rau din organism. In plus, acest fruct este des intâlnit in compozitia produselor cosmetice.
• Fructele de padure sunt bogate in flavonoide, iar nutritionistii spun ca acestea sunt cei mai puternici antioxidanti. Mai mult, acestea mai contin bioflavonoide, antioxidanti care intaresc peretele arterial si previn formarea varicelor. Potrivit expertilor, fructele de padure combat efectele negative ale fumului de tigara asupra pielii.
• Fasolea este bogata in antociani, care ajuta la reducerea efectelor imbatrânirii si este recomandata si impotriva bolilor neurologice. De asemenea, boabele de soia sunt cunoscute pentru efectul lor antiimbatrânire, spun nutritionistii.
• Strugurii sunt 73 la suta apa si 23 la suta zaharuri de tip monozaharide, celuloza, pectina, acid tartric liber. In plus, acest fruct are un continut de 4 la suta de vitamine din complexul B, vitaminele C, A, PP si K, dar si saruri minerale, precum potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu, siliciu. Specialistii in nutritie spun ca strugurii sunt recunoscuti pentru efectele benefice pe care le au asupra pielii, fie consumati, fie folositi in scop cosmetic, ca ingredient al unei masti pentru ten.</p>

Vote it up
387
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza