Fructe de mare in clatite cu chives

Aceste clatite pufoase, presarate  cu verdeata ascund o umplutura delicioasa din peste-calugar si fructe de mare.

 

<p>Timp ppreparare: 20 de minute, plus 20 de minute de repaus
La foc: 20 de minute
Se obtin 4 portii

Ingrediente

Pentru aluat:
125 g faina alba
1 albus
300 ml lapte degresat
2 linguri chives, tocate
Sare si piper negru
1 lingura ulei pentru uns
Pentru umplutura:
50 g ceapa, tocata marunt
100 ml bulion de peste
350 g peste-calugar
150 g scoici scallop mari
2 lingurite faina de porumb
125 g branza proaspata degresata
125 g creveti mari, gata preparati sau decongelati
2 lingurite mustar cu boabe
1 praf de nucsoara, macinata
Ornare: fire de chives

Preparare

1. Pentru aluat, se pun faina, albusul, laptele, chives, sarea si piperul intr-un blender si se amesteca pana se obtine un aluat omogen. Se poate prepara si cu mixerul. Se lasa aluatul in repaus 20 de minute.
2. Se incalzeste la flacara potrivita o tigaie care nu lipeste. Se unge cu ulei, apoi se toarna aluat cat sa acopere fundul. Se lasa clatita sa se prajeasca pana cand devine aurie, apoi se intoarce. Cand este gata, se transfera pe o farfurie si se acopera cu un servetel pentru a se pastra calda. Se pregatesc inca 7 clatite.
3. Pentru umplutura, se pun ceapa si bulionul intr-o cratita la flacara puternica. Se amesteca si se lasa sa clocoteasca pana se evapora jumatate din cantitatea de lichid.
4. Se indeparteaza toata membrana de culoare gri de pe peste si se taie carnea in bucatele cat o inghititura. Se indeparteaza cochilia scoicilor. Se pune faina de porumb intr-un castron si se amesteca cu bucatelele de peste si cu scoicile. Se adauga branza proaspata.
5. Se adauga amestecul cu carne de peste la bulion, amestecand usor pentru a nu se rupe pestele. Se fierbe incet, 3 minute, descoperit sau pana cand carnea pestelui devine opaca si se faramiteaza usor.
6. Se adauga scoicile si se fierb 2-3 minute. Se pun crevetii si se mai fierbe 1 minut sau pana cand acestia s-au patruns. Se adauga mustarul, nucsoara, sarea si piperul dupa gust.
7. Se imparte amestecul la cele 8 clatite. Clatitele se impacheteaza sub forma de conuri. Se asaza cate doua pe fiecare farfurie, se stropesc cu orice sos, se orneaza si se servesc.

Sugestie pentru servit: Sote de legume de primavara</p>

Vote it up
138
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza