Frittata cu paste

Pastele sunt o alternativa delicioasa si convenabila pentru cartofi, atunci cand preparam omlete

 

<p>

Portii 4
Timp de preparare: 10–20 de minute
Timp de gatit: 25 de minute

Ingrediente:

100 g paste campanella (clopotei) sau alte forme, ca fusilli (spirale) sau 225 g paste gatite
2 linguri ulei de masline extravirgin
1 ceapa mare tocata marunt
2 catei de usturoi feliati subtire
1 ardei gras rosu curatat de seminte si tocat
100 g sunca afumata taiata bucatele
100 g boabe de porumb din cutie, scurse sau decongelate
6 masline negre curatate de samburi
6 oua mari

Salata de dovlecei si rosii:

2 dovlecei rasi grosier si storsi pentru a indeparta excesul de apa
4 rosii coapte tocate grosier
2 linguri de frunze de busuioc taiate fideluta
2 linguri de suc de lamaie
sare si piper

Preparare:

Daca este necesar, se fierb pastele 10–12 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente. Se scurg bine.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc la foc moderat, pana incep sa se coloreze. Se adauga ardeiul gras si se continua 5 minute, pana se moaie.

Se adauga sunca, porumbul, maslinele si pastele, distribuindu-le uniform in tigaie. Se bat ouale cu 3 linguri de apa si se asezoneaza dupa gust, dupa care se toarna in tigaie.

Se gatesc ingredientele la foc mic, timp de 8–10 minute, sau pana cand omleta este aproape inchegata. Intre timp, se incinge grillul cuptorului. Se pune tigaia in cuptor, cat mai aproape de grill. Se gateste cateva minute, ca ca se inchege la suprafata.

Cat timp se gateste omleta, se prepara salata. Se amesteca dovleceii si rosiile cu busuioc si suc de lamaie, iar apoi se asezoneaza dupa gust. (Sucul de lamaie scoate umiditatea din dovlecei, asa ca nu amestecati salata pana nu sunteti gata sa o mancati.)

Se serveste frittata, taiata felii triunghiulare, cu salata. Painea cu coaja crocanta este un bun acompaniament.

Cateva idei:

• Pentru o versiune vegetariana, inlocuiti sunca cu 85 g mazare congelata. Adaugati mazarea in tigaie odata cu ardeiul, ca sa aiba timp sa se gateasca inainte de a adauga ouale. Pentru o varianta vegetariana cu curry, omiteti maslinele si adaugati 1 lingurita pasta de curry Madras in ouale batute.
• Folositi in salata coriandru tocat, in loc de busuioc.

Avantaje:

• Ouale sunt adesea servite impreuna cu alimente cu continut mare de grasimi, cum ar fi painea cu unt sau slanina prajita, dar, alaturi de o cantitate mare de legume, pot fi incluse intr-o dieta echilibrata si sanatoasa. Ouale sunt o buna sursa de proteine si contin cantitati folositoare de vitamine A, B2, B12, E si niacina.
• Porumbul contribuie cu cantitati folositoare de fibre si vitamina A.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
168
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza