Frittata cu cartofi noi si spanac

Aceasta omleta este minunata pentru un pranz usor, la care se pot folosi cartofii noi ramasi de la prepararea altor mancaruri
<p>Timp preparare: 20 de minute
La foc: 20-30 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 261
Carbohidrati 26 g
Proteine 15 g
Grasimi 12 g (grasimi saturate 4 g)

Ingrediente

1 lingura ulei de masline
150 g ceapa rosie, tocata fin
1 ardei mare rosu, tocat
150 g frunze tinere de spanac
1 catel de usturoi, zdrobit
6 cepe verzi, taiate
500 g cartofi noi copti, taiati felii
3 oua
4 linguri lapte degresat
1 lingura busuioc proaspat, tocat
2 lingurite chives, tocate fin
1 lingura de patrunjel proaspat, tocat
Sare si piper negru
25 g parmezan, ras fin
25 g branza cedar semigrasa, maturata, rasa fin

Preparare

1    Se incinge uleiul intr-o tigaie mare cu maner termorezistent si se rumeneste ceapa si ardeiul timp de 5 minute sau pana se inmoaie.
2    Se adauga spanacul, usturoiul si ceapa verde si se calesc in continuare 2 minute, sau pana cand spanacul si-a modificat culoarea. Se adauga cartofii.
3    Intr-un castron mare se bat ouale impreuna cu laptele, busuiocul, chives si patrunjel si se adauga sare si piper dupa gust. Se toarna amestecul peste legume, se micsoreaza flacara si se coace 10-20 de minute pana cand oul incepe sa se lege.
4    Intre timp se incalzeste gratarul din cuptor la mediu. Se presara frittata cu branza apoi se asaza tigaia sub gratar 2 minute, sau pana cand branza s-a topit si s-a rumenit. Se feliaza frittata si se serveste.
    Sugestie pentru servit: salata mixta cu fire de chives.</p>

Vote it up
126
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza