Friptura de porc in stil chinezesc

Marinata din sos hoisin si sos de soia da o nota orientala acestei fripturi de porc. Serveste-o cu garnitura chinezeasca
 
<p>Timp preparare: 10 minute, plus 2 ore pentru marinare
La foc: 25 de minute
Se obtin 4-6 portii

O portie contine (cand se servesc 4):
Calorii 347
Glucide 33 g
Proteine 37 g
Grasimi 7 g (grasimi saturate 2 g)

Ingrediente

2 fileuri de porc, de aproximativ
350 g fiecare
1 lingurita praf de 5 arome
2 catei de usturoi, zdrobiti
75 g zahar
125 ml sos hoisin
3 lingurite sos de soia
2 linguri vin de orez, sake sau sherry sec

Preparare

1. Se indeparteaza grasimea de pe fileurile de porc. Carnea se freaca cu 5 arome si apoi cu usturoi zdrobit. Astfel condimentata se pune intr-un vas de sticla sau portelan.
2. Se amesteca zaharul, sosul hoisin, sosul de soia, sake sau sherry si se toarna peste amestecul de carne de porc, acoperindu-l bine. Se pune un capac si se lasa la marinat, in frigider, 2 ore.
3. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se pune un strat de apa de 2,5 cm intr-o tava de cuptor. Se pune carnea de porc marinata pe un gratar plasat in tava si se coace la cuptor 25 de minute. Se unge carnea frecvent cu marinata, iar la jumatatea timpului
se intoarce pe cealalta parte.
4. Se scoate carnea din cuptor si se lasa sa stea 15 minute, apoi se taie in felii.

Varianta: cat timp carnea sta, se poate prepara un sos din marinata ramasa in tava; aceasta se fierbe la foc mic intr-o cratita, timp de 10 minute.

Sugestie pentru servit: fasii de morcov, dovlecei si ceapa verde fierte in bulion de pui cu putin sos de stridii, combinate cu taitei cu ou.</p>

Vote it up
154
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza