Friptură de vițel cu struguri

Servește preparatul cu cartofi copți și o salată verde
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

2 linguri de făină

4 cotlete sau felii de pulpă de vițel (circa 125 g fiecare)

2 linguri de ulei de măsline

1 cățel de usturoi pisat

375 ml lapte evaporat light, din cutie

1 lingură de amidon

1/3 cană (80 ml) supă-bază de pui cu un conținut redus de sodiu sau supă de casă

1 cană (180 g) boabe de struguri roșii sau negri, tăiați în jumătăți

1 lingură de arpagic proaspăt, tocat

piper negru, proaspăt măcinat

 

PREPARARE 10 minute

GĂTIT 20 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 1 448 kJ, 346 kcal, 40 g proteine, 13 g grăsimi (3 g grăsimi saturate), 18 g carbohidrați (12 g zahăr), 1 g fibre, 169 mg sodiu

 

1 Răsfiră făina pe o farfurie. Tăvălește feliile de carne prin făină, ca să se acopere uniform pe ambele părți, scuturând apoi excesul.

2 Încinge uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu-iute. Prăjește două felii de carne 2 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc și sunt pătrunse. Transferă-le pe o farfurie încălzită. Procedează identic cu restul cărnii.

3 Micșorează puțin flacăra și încinge iar tigaia. Călește usturoiul, amestecând constant, 10 secunde sau până când începe să se coloreze puțin. Amestecă într-un castronel laptele evaporat cu amidonul și supa-bază, apoi toarnă mixtura în tigaie și omogenizează. Fă flacăra mică și fierbe molcom sosul, amestecând în răstimpuri, 3-4 minute sau până ce s-a mai îngroșat.

4 Adaugă strugurii și amestecați. Adu fripturile în tigaie și întoarceți-le, ca să se acopere uniform cu sos. Gătește-le 1-2 minute sau până când sunt fierbinți. Presară deasupra firele de arpagic și asezonează cu piper. Servește fripturile cu sosul de struguri pe farfurii încălzite.

 

SFATUL BUCĂTARULUI

Servește lângă preparat niște cartofi copți și o salată verde.

Strugurii pot sta la baza multor salate gustoase – atât dulci, numai cu fructe, dar și sărate. De pildă, înglobează 1/2 cană (90 g) struguri roșii, 2 mere roșii, curățate și tocate, plus 1/4 cană (25 g) jumătăți de miez de nucă într-un sos făcut din ulei de măsline extravirgin, suc de lămâie și 1 linguriță de muștar cu boabe. Adaugă 2 piepți de pui dezosați, curățați de piele, gătiți pe grătar și tăiați fâșiuțe; amestecă bine. Servește salata pe foi de lăptucă.

Vote it up
228
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza