Friptură de vițel cu salvie

O mâncare italiană clasică, cu un sos delicios de lămâie
 

Originar din Italia, acest fel de mâncare clasic este preparat din escalop de vițel trecut prin făină și fript rapid, servit apoi cu un sos de lămâie. În același mod se poate prepara și carnea de pui.

 

Ingrediente pentru 2 porții

1 lingură făină

sare și piper negru

2 escalopuri de vițel, circa 100 g fiecare

6 frunze proaspete de salvie

1 lingură ulei

40 g unt

½ lămâie

4 linguri supă-bază de pui sau apă

 

1. Se încălzește cuptorul la 50°C (gaze ½). Pe un platou mare se presară făină, apoi sare și piper. Se taie fiecare escalop în trei părți egale, se pune câte o frunză de salvie pe fiecare, apoi se dau prin făină.

2. Se încing ½ lingură de ulei și jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie, până ce acesta din urmă se topește. Se adaugă carnea și se prăjește la foc mare 2 minute pe fiecare parte; se scoate din tigaie și se ține la cald.

3. Se stoarce în tigaie sucul din jumătatea de lămâie, apoi se adaugă supa sau apa și se amestecă la foc mediu până ce lichidul se reduce la jumătate. Se adaugă restul de unt și se continuă amestecarea până ce tot untul a fost absorbit în sos.

4. Se readuc escalopurile de vițel în tigaie și se gătesc câteva secunde pe fiecare parte, până se încing. Se servesc imediat.

Vote it up
101
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza