Frigarui de curcan si ciuperci cu menta

Aceste frigarui usoare, parfumate cu miere, suc de lamaie verde si menta sunt perfecte pentru un gratar la iarba verde.
Foto: Simon Smith

 

<p>Ingrediente:

500 g file de piept de curcan, slab
1 catel de usturoi, zdrobit
2 lingurite miere limpede
Coaja rasa si sucul de la 1 lamaie verde
3 linguri menta proaspata, tocata
150 g iaurt degresat
300 g ciuperci
Sare si piper negru
Garnitura: felii de lamaie verde

Timp preparare: 20 de minute, plus 1-2 ore sau peste noapte pentru marinare
La foc: 8-10 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 199
Glucide 13 g
Proteine 34 g
Grasimi 2 g (grasimi saturate 1 g)

Preparare:

1. Se taie fileul de curcan in bucatele de marimea unei inghitituri, apoi se pune intr-un castron. Se adauga usturoiul, mierea, sucul si coaja rasa de lamaie, menta si iaurtul. Se intorc bine pentru a se acoperi toate bucatile. Curcanul se lasa la marinat in frigider 1-2 ore sau, mai bine, peste noapte, pentru ca aromele sa se dezvolte.
2. Se incalzeste gratarul la foc potrivit. Se scufunda si ciupercile in amestecul in care a stat curcanul. Se pun pe frigarui alternativ bucati de curcan si ciuperci. Se presara cu sare si piper.
3. Frigaruile se frig 8-10 minute, intorcandu-se ocazional, pana cand curcanul se rumeneste, iar lichidul, care se scurge din carne atunci cand este intepata, este limpede. Se serveste cu felii de lamaie verde.

Sugestie pentru servit: paine pitta incalzita pe gratar si salata crocanta.</p>

Vote it up
132
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza