Frigarui in stil japonez

Aceste gustari din bucatele de pui pot fi asamblate in avans si fripte sub grill inainte de servire
 
<p>
30 de frigarui
Timp de preparare: 20 de minute, plus cel putin 1 ora marinarea
Timp de gatit: 10–15 minute

Ingrediente:

3 linguri sos de soia
3 linguri sake, sherry sec sau orice vin alb sec
1 lingura ulei de susan
1 catel de usturoi pisat
1 lingura radacina proaspata de ghimbir tocata marunt
2 lingurite miere
500 g piept de pui dezosat, fara piele, taiat cubulete de 2 cm
1 ardei gras verde curatat de seminte si taiat in 30 de cubulete mici
4 cepe verzi mari taiate pe diagonal in 30 de bucatele

Preparare:

Se amesteca intr-un castron uleiul de soia cu sake sau vinul sec, uleiul de susan, usturoiul, ghimbirul si mierea. Se adauga bucatelele de pui si se amesteca in marinata. Se acopera castronul si se lasa carnea la marinat, in frigider, timp de cel putin 1 ora, sau peste noapte.

Chiar inainte de a incepe gatitul, se pun 30 de frigari scurte, de lemn, in apa calda si se lasa la muiat 10 minute. Se incinge moderat grillul cuptorului.
Se infig 2 bucati de pui in fiecare frigare, alternandu-le cu o bucata de ardei gras si una de ceapa verde. Se pun frigaruile sub grill, asezate pe o tava de copt, si se frig 10–15 minute, pana ce sunt fragede, intorcandu-le din cand in cand si ungandu-le cu marinata. Se servesc fierbinti.

Cateva idei:

• Se presara frigaruile cu seminte de susan spre sfarsitul timpului de frigere.
• O alta varianta de marinata se prepara din 3 linguri sos hoisin amestecat cu 2 linguri vin de orez chinezesc sau sherry sec si 1 lingura ulei de arahide. Daca doriti, adaugati 1/2 lingurita amestec chinezesc de cinci condi-mente, sau 1/2 lingurita ardei iute rosu curatat de seminte si macinat.
• In loc de ardei gras verde, folositi un fir de praz tanar, ardei gras rosu sau portocaliu, dovlecel sau mici palarioare de ciuperci.
• Pentru a prepara yakitori de somon, folositi 500 g file de somon, fara piele, si marinati-l 30 de minute intr-o mixtura de 3 linguri shoyu sau alt sos de soia, 2 linguri sherry sec, 1 lin-gura ulei de alune, 1 catel de usturoi pisat, 1 lingurita miere si coaja rasa de la 1 portocala. Infigeti bucatile de somon in frigari de lemn muiate in apa, alternandu-le cu rosii cherry intregi si bucatele de ceapa verde. Frigeti frigaruile sub grill 10–15 minute, intorcandu-le si umezindu-le frecvent cu marinata.

Avantaje:

• Multe gustarele de la petreceri sunt preparate cu patiserie si sunt bogate in grasimi si calorii. Aceste mici frigarui, preparate cu carne slaba de pui si legume, ofera o varianta mai sanatoasa, cu un aspect mai placut.
• Mierea a fost folosita ca indulcitor si conservant inca din cele mai vechi timpuri. Are un continut de fructoza mai mare decat zaharul si, la aceeasi greutate, este mai dulce si mai saraca in calorii, din cauza unui continutul de apa mai mare.
 
Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
114
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza