Frigarui de ton

Sucul de lamaie verde si zaharul brun se combina foarte bine in aceasta marinata la care poti servi ca granitura orez cu sofran
 

Articole similare

Preparare: 10 minute, plus 30 de minute sau 12 ore pentru marinare
La foc: 5-6 minute
Se obtin 4 portii

Ingrediente

500 g felii de ton
Pentru marinata:
1 lingurita coriandru proaspat, tocat fin
Coaja rasa si sucul de la 2 lamai verzi
4 lingurite zahar brun
1 lingura ulei de masline
Sare si piper negru
Ornare: sferturi de lamaie verde si coriandru proaspat

Preparare

1. Se taie tonul in cubulete cu latura de 2,5 cm.
2. Se amesteca intr-un castron mare de portelan toate ingredientele pentru marinata. Se adauga si tonul, apoi se introduce la frigider si se lasa sa se marineze minimum 30 de minute sau pana la 12 ore, daca aveti timp.
3. Cand totul este gata, se incalzeste gratarul la maxim. Se scoate tonul din marinata si se imparte in 8 frigarui.
4. Se prajesc frigaruile de ton timp de 5-6 minute, stropindu-se frecvent cu marinata ramasa; se rotesc de cateva ori, astfel incat pestele sa se patrunda bine. Se orneaza cu sferturi de lamaie verde si coriandru.

Sfat: daca se folosesc tepuse de lemn sau bambus, atunci acestea trebuie tinute 30 de minute in apa, inainte de a fi folosite. </p>

Vote it up
230
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza