Frigarui de tofu marinat si mango

Tofu bogat in proteine se serveste cu salsa thailandeza cu ardei iute, crema de nuca de cocos si lamaie verde.
<p>Timp preparare: 15 minute, plus 30 de minute pentru scurgere si 30 de minute pentru marinare
La foc: 6-8 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 230
Glucide 17 g
Proteine 16 g
Grasimi 10 g (grasimi saturate 6 g)

Ingrediente

500 g tofu proaspat
1 mango mare copt, descojit si taiat cuburi
Pentru marinata:
1-2 ardei iuti rosii, fara seminte si tocati
2 catei de usturoi, zdrobiti
1 lingura ghimbir, ras
1 lingura miere limpede
Coaja rasa si sucul de la 1 lamaie verde
3 linguri sherry sec
2 linguri sos de soia brun
Pentru salsa:
3 linguri crema de nuca de cocos
Sucul de la 1/2 lamaie verde
1 mango mare verde necopt, descojit si ras pe razatoarea mare
Sare
Ornare: felii de lamaie verde si ceapa verde taiata

Preparare

1. Se acopera o farfurie mare cu cateva straturi de hartie de bucatarie. Se aranjeaza branza tofu si se acopera cu prosoape, se pune o alta farfurie deasupra, apoi inca o tava. Se lasa tofu sa se scurga 30 de minute, apoi se varsa zeama lasata si se taie in cuburi de 2,5 cm.
2. Pentru marinata se combina toate ingredientele intr-un castron putin adanc. Se adauga cuburile de tofu in castron si se lasa la marinat cel putin 30 de minute, amestecandu-le bine de cateva ori.
3. Intre timp se pregateste salsa. Se amesteca toate ingredientele, se potriveste de sare si se lasa deoparte. Se incinge gratarul de la cuptor sau se face focul la un gratar.
4. Se scoate tofu din marinata si se pune pe frigarui, alternand cu bucati de mango. Se adauga restul de marinata la salsa.
5. Se fac frigaruile la gratar 6-8 minute, intorcandu-le o data sau de doua ori, pana cand tofu a capatat o culoare maronie si s-a patruns. Se servesc fierbinti impreuna cu salsa, ornate cu inele de ceapa verde si felii de lamaie.

Varianta: in loc de mango verde necopt se poate folosi si mango copt.</p>

Vote it up
117
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza