Frigarui de fructe

Poate fi un final perfect pentru un gratar la iarba verde. Combinatii alternatiive: pere-capsuni-kiwi sau curmale si smochine crude
 
<p>Timp preparare: 15 minute, plus 1 ora sau peste noapte pentru marinare
La foc: 8-10 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 180
Glucide 37 g
Proteine 1 g
Fara grasimi

Ingrediente

Coaja rasa de la 1/2 de lamaie si sucul de la 1 lamaie
4 linguri Cointreau sau coniac
2-3 linguri miere sau zahar brun
1 lingura de bitter, optional
1 ananas descojit si curatat de cotor
250 g capsuni fara codite
2 linguri zahar pudra
Ornare: zahar pudra cernut

Preparare

1. Se amesteca intr-un castron de ceramica sau de sticla sucul de lamaie, lichiorul si mierea sau zaharul, adaugand si bitter, optional.
2. Se taie ananasul in cuburi de 2,5 cm si se adauga la marinata, apoi se adauga capsunile. Se amesteca bine, avand grija sa nu se zdrobeasca fructele, apoi se acopera si se da ameste­cul la rece cel putin 1 ora, sau peste noapte.
3. Se scot capsunile si ananasul din marinata, pastrand zeama, si se infig alternativ pe opt betisoare de frigarui.
4. Se cerne 1 lingura de zahar pudra peste fructe, apoi se pun frigaruile pe gratar, cu partea presarata cu zahar in jos si se frig 4-5 minute. Se iau de pe gratar, se presara zaharul ramas pe cea­lalta parte si se pun din nou pe gratar cu partea data prin zahar in jos.
5. Se pun frigaruile pe patru farfurii si se asorteaza cu sucul de marinata. Pentru ornare se presara putin zahar pudra pe fiecare, apoi se servesc.

Varianta: se pot incerca si alte combinatii de fructe</p>

Vote it up
190
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza