Frigarui cu prune uscate si sunca

Prunele, infasurate in sunca de Parma, sunt fripte cu ceapa si ardei gras si servite cu sos picant de caise si grau bulgur
 
<p>
Portii: 4
Timp de preparare: 30 de minute
Timp de gatit: 20–25 de minute

Ingrediente:

8-12 felii sunca de Parma, circa 115 g in total
24 prune uscate mari curatate de samburi
4 cepe mici, circa 340 g in total, fiecare taiata in 6 sectiuni
2 ardei grasi galbeni curatati si taiati in 24 de bucati
2 linguri ulei de floarea-soarelui
frunze de ceapa verde tocate, pentru garnisit
Sos de caise
1 cutie jumatati de caise in suc propriu, circa 400 g
2 cepe verzi tocate
1/2 lingurita chimion macinat
1 lingurita sos de soia
1 lingurita otet balsamic
Pilaf de bulgur
225 g grau bulgur
2 linguri ulei de floarea-soarelui
1 ceapa tocata
1 catel de usturoi tocat
2 tije de telina tocate
2 lingurite chimion macinat
8 prune uscate curatate de samburi si tocate grosier

Preparare:

Se taie fiecare felie de sunca de Parma in jumatate, sau in trei daca sunt mari, si se infasoara fiecare bucata in jurul cate unei prune uscate. Se infig pe 8 frigari, alternandu-le cu sectiuni de ceapa si bucati de ardei gras.

Pentru a prepara sosul, se pun intr-o cratita caisele, cu suc cu tot, ceapa verde si chimionul. Se da amestecul in clocot si se fierbe 5 minute. Se pune mixtura intr-un robot de bucatarie sau blender si se proceseaza pana se omogenizeaza. Se adauga sosul de soia si otetul. Se pune sosul deoparte.
Pentru a prepara pilaful, se toarna peste bulgur apa clocotita si se lasa la muiat 15 minute. Intre timp, se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc ceapa, usturoiul si telina, la foc mic, circa 7–8 minute sau pana se moaie, amestecand ocazional. Se adauga chimionul si se continua 1 minut. Se scurge bulgurul intr-o sita, presandu-l ca sa se elimine cat mai mult din lichid. Se adauga bulgurul in tigaie, impreuna cu prunele tocate. Se amesteca si se lasa sa se incinga. Se pastreaza la cald.
Se incinge grillul cuptorului. Se ung frigaruile cu ulei si se frig 3–4 minute pe fiecare parte. Intre timp, se reincalzeste sosul de caise. Se servesc 3 frigarui de persoana, cu pilaf de bulgur si cu sos de caise, garnisite cu frunze de ceapa verde.

O idee:

• Inlocuiti prunele cu caise uscate, si folositi ardei grasi rosii in locul celor galbeni. Adaugati 170 g mazare fiarta la pilaful de bulgur, plus 1/2 lingurita scortisoara macinata odata cu chimionul macinat. Daca doriti, garnisiti cu menta proaspata tocata.

Avantaje:

• Graul bulgur nu este doar o sursa buna de fibre, dar, ca si alte cereale, contine vitamine B: 100 g contin de trei ori CRN pentru vitamina B1, si de doua ori si jumatate cel pentru niacina.
• Prunele contin multe fibre, dar si putin fier. Vitamina C, adusa de caisele din sos, va ajuta organismul sa absoarba acest fier.
</p>
<p>&nbsp;</p><strong><a href="http://diff4.smartadserver.com/call/cliccommand/4711480/[timestamp]?" target="_blank">
Cum am scapat de ratele mari si impovaratoare. Kiwi Finance te ajuta gratuit.</a></strong>
 
Vote it up
102
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza