Friganele de cartofi si hrean

Sosul de hrean da savoare acestui preparat traditional elvetian, denumit roesti, in limba germana. Serveste-l la micul dejun
<p>Preparare: 10 minute
La foc: 8-12 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 144
Glucide 15 g
Proteine 4 g
Grasimi 8 g (grasimi saturate 3 g)

Ingrediente

400 g cartofi fainosi, descojiti si dati pe razatoare
1 ou batut
1 lingura pasta de hrean
6 cepe verzi tocate fin
Sare si piper negru
1 lingura ulei de floarea-soarelui
Ornare: patrunjel proaspat, tocat
Garnitura: 4 linguri smantana dulce semidegresata

Se storc in mana cartofii rasi, apoi se pun intr-un castron. Se adauga oul, hreanul, ceapa verde, sare si piper si se mixeaza bine.

Se incalzeste uleiul la foc potrivit intr-o tigaie mare care nu lipeste.

Se pun 8 gramajoare in tigaie si se preseaza cu dosul lingurii, astfel incat sa se formeze turtite de 5 mm grosime.

Se frig turtitele 2-3 minute pe fiecare parte pana cand s-au intarit si s-au rumenit. Se pot face in doua transe ca sa nu se lipeasca.

Se scurg foarte bine pe servete de bucatarie. Se servesc fierbinti, se stropesc cu smantana si se orneaza cu patrunjel.

Varianta: se servesc si fara smantana, ca o garnitura de cartofi.</p>

Vote it up
447
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza