Friganele cu fructe

O variantă de friganele cu un conținut crescut de fibre, cu lapte cremos, cu puține grăsimi și bogat în proteine
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

2 ouă

1/2 cană (125 ml) lapte evaporat light

2 lingurițe de zahăr pudră

1/2 linguriță de scorțișoară măcinată

1 lingură de ulei de măsline

4 felii groase de pâine integrală cu maia

200 g amestec de fructe de pădure

1/2 cană (125 g) iaurt cu aromă de vanilie, degresat

 

PREPARARE 15 minute

GĂTIT 10 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 961 kJ, 230 kcal, 109 g proteine, 8 g grăsimi (2 g grăsimi saturate), 30 g carbohidrați (11 g zahăr), 5 g fibre, 286 mg sodiu

 

Friganelele se servesc cu fructe de pădure, pline de antioxidanți.

 

1 Într-un castron de mărime mijlocie, bate ușor ouăle și laptele. Amestecă zahărul și scorțișoara în alt vas, mai mic.

2 Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare, neaderentă, la foc moderat.

3 Înmoaie două felii de pâine în mixtura de ou, încât să se acopere uniform, scurge excesul și pune-le în tigaie. Prăjește-le 1-2 minute pe fiecare parte sau până când se rumenesc. Transferă-le pe o farfurie. Presară deasupra puțin din mixtura cu scorțișoară și acoperă-le, ca să se păstreze calde. Repetă operațiunea cu celelalte felii de pâine.

4 Taie friganelele în jumătate. Aranjează deasupra fructele, plus o lingură de iaurt, și servește-le calde.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Laptele evaporat light, cu un conținut redus de grăsimi, are o consistență cremoasă. Reprezintă un bun înlocuitor pentru smântână și merge bine la gătit, deoarece nu se brânzește când este încins.

 

Vote it up
186
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza