Frigărui de vită cu ceapă

Sunt delicioase servite alături de un sos condimentat, de vin roșu
 

INGREDIENTE pentru 4 porții:

• 700 g mușchi sau fripturi de vită, curățate de grăsime

• 2 cepe roșii, medii
• 8 cepe verzi, groase

• 1 lingură muștar

• 1 linguriță sos de soia

• 1/2 linguriță oțet de vin roșu

• sare și piper

• 4 linguri ulei de măsline

• Opțional, pentru sos: 6 linguri vin roșu

 

MOD DE PREPARARE:

1. Se încinge bine grătarul. Se taie carnea în
20 de cubulețe egale. Se curăță ceapa roșie, se taie în două, pe lățime, iar fiecare jumătate se taie în patru felii. Se spală ceapa verde, se taie la 13 cm lungime, apoi fiecare bucată se taie în jumătate.

2. Pe 4 frigărui de metal, lungi de circa 38 cm, se înfig câte 4 bucăți de carne, alternându-le cu o combinație de ceapă roșie și ceapă verde.

3. Se pun frigăruile pe grătar.

4. Se pun muștarul, sosul de soia, oțetul, sarea și piperul într-un castron mic, apoi se adaugă uleiul și se amestecă bine.

5. Se ung frigăruile cu jumătate din această mixtură, pe partea de sus. Se frig, aproape
de foc, 3-5 minute. Se întorc pe partea cealaltă, se ung cu restul de mixtură și se frig alte 3-5 minute. Dacă încep cumva să se ardă, se îndepărtează puțin de foc.

6. Frigăruile se iau de pe grătar și se păstrează la cald. Se pot servi ca atare sau cu un sos.

 

Sos de vin:

Se toarnă vinul în tava de copt și se amestecă, la foc mediu, râcâind sedimentele de pe tavă. Se gătește astfel până ce sosul se reduce la jumătate, apoi se asezonează, după gust, și se servește alături de frigărui. 

Vote it up
179
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza