Fricassee de legume tinere

Legumele fierte se servesc intr-un sos béchamel cu verdeturi si cu un topping de branza crocanta
<p>Timp preparare: 15 minute
La foc: 30-35 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 279
Glucide 28 g
Proteine 9 g
Grasimi 15 g (grasimi saturate 5 g)

Ingrediente

750 g amestec de legume tinere sau minione, de exemplu broccoli, morcovi, conopida, fenicul, praz, ciuperci, ceapa, dovleac sau dovlecei si ardei gras rosu sau galben
2 linguri vermut sec
1 frunza de dafin
2-3 fire de patrunjel
1 crenguta de cimbru verde
Sare si piper negru
25 g parmezan ras
2 linguri pesmet din paine integrala
Pentru sosul béchamel:
50 g produs tartinabil, 70% grasime
3 linguri faina alba
150 ml lapte semidegresat
3 linguri smantana dulce semidegresata
2 linguri patrunjel sau maghiran proaspat, tocat mare

Preparare

1    Se pregatesc legumele: se rup broccoli sau conopida in buchetele mici; se taie morcovii la capete; se taie feniculul la capete si se toaca; se taie prazul in felii groase; se taie ciupercile felii; se taie ceapa in patru; se taie dovleacul in bucati sau se taie capetele dovleceilor, se taie ardeii in patru.
2    Se pun 600 ml de apa intr-o tigaie mare si se adauga vermutul, frunza de dafin, cozile de patrunjel, cimbrul, sare si piper si se aduce la fierbere. Se adauga legumele, se micsoreaza flacara si se fierb la foc mic 5 minute.
3    Se muta legumele cu o spumiera intr-un vas termorezistent de 1,5 litri. Se tin la cald.
4    Se scot verdeturile care se arunca si se da din nou bulionul de legume in clocot. Se fierbe 10 minute fara capac sau pana cand cantitatea de lichid s-a redus la jumatate. Se incinge gratarul din cuptor la mediu.
5    Pentru sos se topeste produsul tartinabil intr-o cratita mare si se presara faina. Se caleste 1-2 secunde, apoi se toarna treptat bulionul, se adauga laptele si se bate. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe la foc mic 3 minute. Se ia de pe foc, se inglobeaza smantana semidegresata si verdeturile tocate si se potriveste de sare si piper.
6    Se toarna sosul peste legume, se presara branza si pesmetul, apoi se da la cuptor 2-3 minute sa se rumeneasca si se serveste.
    Sugestie pentru servit: cu tagliatelle sau cartofi noi.</p>

Vote it up
229
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza