French toast cu verdeturi

Incearca ceva nou la masa de dimineata: triunghiuri de paine se scufunda intr-un amestec de verdeturi si oua si se prajesc.
<p>Timp pregatire: 10 min
Timp gatire: 15 min
Se obtin 4 portii
O portie contine: kcal 349, proteine 19 g, grasimi 19 g (din care grasimi saturate 4 g), carbohidrati 28 g (din care zahar 2 g), fibre 2 g

Ingrediente

4 oua mari
4 linguri lapte semidegresat
1 lingura patrunjel tocat marunt
1 lingura chives tocat marunt (codite tinere de ceapa verde)
1 lingura cimbru proaspat tocat sau putin cimbru uscat putina paprika sau boia(optional)
4 ciuperci mari maronii sau ciuperci plate mari, circa 250 g in total
3 linguri ulei de floarea-soarelui
4 felii subtiri de sunca slaba, fara sorici si curatate de grasime
5 felii groase de paine alba
sare si piper

Preparare

Intr-un vas putin adanc se amesteca ouale, laptele, majoritatea patrunje-lului, chives, cimbrul si paprika, daca se foloseste. Se pun sare si piper dupa gust. Se lasa deoparte.

Se incalzeste grillul in prealabil la foc potrivit. Se scot cozile de la ciuperci. Cu o lingura de ulei se unge partea cu lamele a ciupercilor. Se pun pe gratarul grillului cu lamelele in sus. Pe gratar se adauga feliile de sunca. Se frig ciupercile 6–7 minute, iar sunca circa 10 minute, intorcand-o la jumatatea intervalului. Cand sunt gata ciupercile si sunca, se scot de pe grill si se tin calde.

Intre timp, se taie fiecare felie de paine in 4 triunghiuri. Se incinge o tigaie mare de teflon la foc moderat si se adauga 1 lingura din restul de ulei. Se moaie pe ambele parti o treime din triunghiurile de paine in amestecul de oua, apoi se pun in tigaia incinsa. Se prajesc 1–2 minute sau pana devin aurii pe ambele parti. Se scot din tigaie si se tin calde cat se prajeste la fel restul de paine, adaugand restul de 1 lingura de ulei, daca este nevoie.

Pentru servit, pe fiecare farfurie se aranjeaza 5 triunghiuri de paine prajita. Se taie ciupercile in felii groase si se pun pe farfurii impreuna cu sunca. Se presara deasupra restul de patrunjel.

Sfat:
• Pentru French toast cu portocale dulci, se face mai intai un compot proaspat de fructe care se serveste drept garnitura, in loc de ciuperci si sunca. Intr-un castron, se amesteca 250 g de zmeura si 2 piersici coapte taiate felii subtiri. Se acopera si se lasa deoparte. Se amesteca usor 3 oua mari cu 3 linguri de lapte semidegresat si cu coaja rasa fin de la 1 portocala mare. Se taie 8 felii de paine, fiecare de circa 5 mm grosime, apoi se taie fiecare felie in doua. Se moaie in amestecul de ou si se prajesc pe rand ca in reteta principala. Painea prajita fierbinte se serveste cu garnitura de compot de fructe si 1 lingura de iaurt grecesc la fiecare portie.

De ce este sanatos?
• Acest mic dejun copios contine mai putine calorii decat varianta traditionala, care se serveste adesea cu unt topit si sirop de artar sau sirop auriu. • Se considera ca painea integrala este mai sanatoasa decat painea alba, dar de fapt toate felurile de paine sunt surse importante de carbohidrati cu amidon. De asemenea, painea alba are calciu adaugat si ca urmare contine mai mult din acest mineral decat painea integrala.</p>

Vote it up
260
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza