Fotbalist de canapea

Anne Roumanoff este o cunoscută umoristă franceză. Trăieşte la Paris.
 

UN SIMPLU MECI DE FOTBAL are puterea de a-l transforma până și pe cel mai civilizat bărbat într-un om al peșterii. Tocmai el, care zici că mai are puțin și face o criză de astm când are de urcat niște scări, își găsește să șuiere printre dinți cele mai dure cuvinte la adresa jucătorului cutare care, eee, ce să vezi, nu aleargă suficient de rapid după minge.

Convinși că e de ajuns să țipe cât îi țin plămânii și se vor face auziți tocmai de partea cealaltă a ecranului de televizor, cei din specia microbiștilor pot fi recunoscuți după limbajul demn, de o finețe aleasă: „Haide, șut! Bă, bă, ce faci, băă, mama ta de nenorocit!“

Sportivul de canapea supraviețuiește cu felii reci de pizza, date pe gât cu ajutorul a multe doze de bere. În urma unor studii de durată s-a descoperit că fanul fotbalului de TV consumă de trei ori mai multă bere atunci când se regăsește în formație de doi și de șase ori mai multă bere când sunt trei. De fiecare dată când echipa lui favorită înscrie un gol, microbistul de interior simte nevoia să strige și să deschidă o nouă doză de bere.

Atunci când echipa lui primește bătaie, afișează o față căzută, ca și când tocmai și-ar fi îngropat toată familia, prilej care cere deschiderea unei alte doze de bere. Starea de apatie se transformă mai întâi în furie pentru antrenorul care „habar nu are ce face“ și apoi în dezgust pentru jucători, „niște ratați plătiți prea mult“.

Doamnelor, dați descurajate din cap? Fiți serioase, Campionatul European de Fotbal e doar o dată la patru ani.

Vote it up
292
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza