Ghiveciul care udă singur plantele

Dispozitivul electronic monitorizează starea de sănătate a plantelor
 

Compania franceză Parrot, cunoscută pentru produsele sale wireless, a prezentat la târgul CES Las Vegas "e-ghiveciul" care monitorizează starea de sănătate a plantei și o udă automat. Pentru cei care nu vor să-și pună plantele într-un ghiveci electronic, compania a lansat și un dispozitiv de forma unei frunze care măsoară diverși parametri și permite atașarea unei sticle cu apă. Posesorul poate alege ca planta să fie udată automat la anumite ore sau poate da comanda prin smartphone pentru asta, de oriunde ar fi.

Parrot Pot este un ghiveci alb din plastic cu senzori ce monitorizează din sfert în sfert de oră câtă lumină ajunge la plantă, care e nivelul îngrășămintelor din sol si care e gradul de umiditate. Ghiveciul are un rezervor de 2,2 litri de apă și bateria ține un an, planta fiind udată cu patru mici jeturi directionate prin canale inserate în ghiveci. Apa este suficientă cam pentru trei săptămâni.

Datele colectate de ghiveci sunt transmise automat catre o aplicație de smartphone a Parrot - Flower Power - care vine si cu sfaturi la obiect, având o bază de date ce conține 7.000 de plante.  Ghiveciul poate decide câtă apă îi trebuie plantei la un anumit moment sau, dacă posesorul uită să ude planta, el poate automat raționaliza cantitatea de apa care ajunge la plantă, astfel încât ea să supraviețuiască mai mult.

Pentru cei care nu vor să pună planta într-un ghiveci electronic, Parrot a lansat un gadget de forma unei frunze, care se pune în pământul din vasul clasic și face diverse măsurători despre sănătatea plantei. Se numește H20 și de el poate fi atașată o sticlă normală care să ude planta la anumite intervale prestabilite.

Nu se știe cand vor fi lansate aceste produse, însă foarte probabil că în 2015, Tech Crunch estimând că Pot ar putea să coste cam 200 de dolari.

Parrot vinde în prezent cu 59 de dolari un senzor numit Flower Power, care măsoară diverși parametri și îi transmite către smartphone, însă nu îți poate uda planta.

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
254
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza